Фондовий ринок. Підсумки дня: зниження індексів у межах 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: зниження індексів у межах 0,5%

Фондовий ринок
151
Торги в п'ятницю на російському фондовому ринку завершилися невеликим зниженням основних індикаторів. Індекс РТС впав на 0,16% до 1 445,37 пункту, а індекс ММВБ зменшився на 0,30% до 1 371,46.
В РТС акції Сбербанку подешевшали на 0,25%, "Лукойлу" - на 0,46%, а "Газпрому" - на 0,72%. Папери "Роснафти", навпаки, зросли - на 0,19%. На ММВБ Сбербанк втратив 0,26%, "Газпром" - 0,72%, "ЛУКОЙЛ" - 0,60%, "Роснафта" - 0,20%.
"Вчора торги на російських майданчиках відкрилися зростанням котирувань, чому сприяла коректувальна динаміка на зовнішніх ринках", - розповідає начальник аналітичного відділу NetTrader.ru Богдан Зварич. Проте надалі продажі на ринку запанували". За словами управляючого активами "Пілгрім Ессет Менеджмент" Ігоря Кисселя, спекулянти охоче продавали ліквідні папери нафтогазового і фінансового секторів, тоді як в деяких паперах енергетичного сектора зберігся виражений і, ймовірно, інвестиційний, попит. В цілому учасники ринку характеризують сьогоднішні торги як "безідейні".
Як відзначає аналітик компанії "Алор" Ганна Люканова, за підсумками "ведмедячого" тижня, який завершується, індекс ММВБ скоректувався вниз більш ніж на 3%. "Потенціал до продовження корекції зберігається, і цілком можливо, що негатив збережеться і наступного тижня, яка буде насичена важливою макростатистикою", - вважає вона. На думку Люканової, інвесторам в першу чергу варто звернути увагу на старт чергового місячного звіту щодо ринку житла в США. Зокрема, будуть опубліковані дані про початок будівництва і дозволи на будівництво. Важливою є і статистика щодо промислового виробництва в США. З європейської статистики ключовою стане публікація даних щодо споживчої інфляції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас