Влада обговорює нові тарифи Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада обговорює нові тарифи Києва

Казна та Політика
276
Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що доки немає рішення НКРЕ про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві з 1 серпня ц.р. у зв'язку із зростанням ціни на газ, який використовується для виробництва тепла.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це Попов сказав сьогодні під час прес-конференції.
Перший заступник голови КМДА зазначив, що в тарифах, які почали діяти з 1 липня в столиці, "жодної прив'язки до збільшення ціни на газ немає".
"Тарифи, які набули чинності з 1 числа минулого місяця, - ці тарифи були прийняті ще в минулому році і восени були скасовані у зв'язку з мораторієм (йдеться про трибічну угоду КМДА, Київенерго і "Нафтогазу" про фіксований тариф протягом всього опалювального сезону на рівні того, що діяв влітку минулого року). У зв'язку з тим, що цей мораторій завершився, тарифи в тому ж варіанті з 1 липня цього року набули чинності на території Києва, і таким чином рівень відшкодування тарифів на тепло і гарячу воду від економічно обгрунтованих збільшився з 46%, який був до цього, до 62-63%, який є зараз ", - прокоментував Попов.
За його словами, на сьогоднішній день мерія і НКРЕ, яка зараз приймає рішення про підвищення цін на тепло і гарячу воду, проводять консультації відносно тарифів у столиці у зв'язку із збільшенням ціни на природний газ. Поки такого рішення, як запевнив Попов, відносно Києва немає.
"Сьогодні у нас тривають консультації з НКРЕ. Ми на відповідні речі не виходили відносно термінів і розмірів можливого підвищення тарифів ", - сказав Попов.
В тому випадку, якщо буде прийнято рішення про підвищення рівня тарифів в Києві, мерія, зі свого боку, запропонує заявлені вже в ЗМІ заохочувальні заходи, зокрема, 10% знижень плати за ЖКП для добросовісних платників.
"Що стосується пільг - це моя особиста ініціатива. Хотів її реалізувати в масштабах України, коли працював міністром, і обов'язково реалізую її в Києві. Якщо буде підвищення тарифів в Києві через вирішення НКРЕ відносно міста Києва, то ми запропонуємо свій варіант, дозволивши ввести цю норму ", - зазначив Попов.
Відносно штрафних санкцій для боржників (пені), він підкреслив, що це передбачено законодавством України, і не залежить від муніципалітету. За його поясненням, на відповідну норму закону деякий час діяв мораторій, але зараз він закінчився.
За інформацією Попова, проплата в літні місяці в Києві за ЖКП від населення складає близько 100%. "Але в середньому по року ми маємо приблизно 91-92% платежів, тобто стабільно не проплачує до 10% людей", - поінформував він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас