Влада столиці хоче змінити межі міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада столиці хоче змінити межі міста

Казна та Політика
440
Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко пропонує змінити кордони Києва для успішного будівництва Жулянського шляхопроводу. Таку ініціативу він озвучив сьогодні на засіданні колегії КМДА, передає "РБК-Україна".
"Пропоную доручити головному управлінню транспорту і спільно з юридичним управлінням і "Київавтодором" підготувати до сесії Київради документ про зміну кордонів міста Києва в плані забудови з подальшим винесенням його на розгляд Верховної Ради", - заявив Голубченко.
Він також зазначив, що в 2011 році для завершення будівництва Жулянського шляхопроводу необхідно перенести 28 будинків, які знаходяться на його шляху.
Територія, передбачена для перенесення будівель, вже не входить до кордонів Києва. Тому люди не погоджуються на переселення, аби не втрачати столичну прописку. За словами Голубченка, розширення кордонів Києва дозволить людям зберегти київську прописку на новому місці і погодитися на переїзд.
У свою чергу в.о. голови КМДА Олександр Попов заявив на брифінгу, що КМДА має 2 варіанти вирішення цієї проблеми.
"Для общини Києва, звичайно, вигідніше те, що вимагає меншого фінансування з бюджету столиці. Зараз вирішується можливість переселення жителів цих 28 будинків, або зведення захисних споруд", - підкреслив Попов.
За його словами, до кінця місяця, з цього питання буде прийнято остаточне рішення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас