АМКУ порушив справи відносно 3 банків за фактом нав'язування клієнтам конкретних страхових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справи відносно 3 банків за фактом нав'язування клієнтам конкретних страхових компаній

Казна та Політика
754
Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу відносно ЗАТ "ОТП Банк", АКБ "Укрсоцбанк" и УкрСиббанк за фактом нав'язування ними клієнтам конкретних страхових компаній.
За прес-релізом АМКУ, про це повідомив голова комітету Олексій Костусєв під час прямої телефонної лінії з громадянами в редакції газети "Комсомольська правда в Україні".
"Питання нав'язування банками страховиків на сьогодні є дуже гострим для багатьох громадян, особливо для тих, хто потрапив в складне становище у зв'язку з кризою. Кожен додатковий відсоток плати з кредитних договорів є для них принциповим. На жаль, чомусь не всі банківські установи і страхові компанії це розуміють і продовжують дискримінаційну практику", - сказав Костусєв.
Як повідомляє прес-служба АМКУ, в липні поточного року комітет офіційно попередив керівників ЗАТ "Райффайзен Банк Аваль", ЗАТ "ОТП Банк", ЗАТ "Укрсиббанк", ПАТ КБ "Приватбанк" і АКБ "Укрсоцбанк" про початок розгляду справ про порушення банками конкурентного законодавства, якщо продовжуватимуть надходити скарги від позичальників.
Крім того, 29 квітня комітет рекомендував вказаним банкам проводити прозорий відбір компаній, які страхуватимуть позичальників при укладенні кредитних договорів. Всі ці банківські установи офіційно повідомили про готовність виконати вимоги, проте досі комітету продовжують надходити тривожні сигнали від споживачів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас