Зростання ВВП єврозони в ІІ кварталі було максимальним з 2006 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП єврозони в ІІ кварталі було максимальним з 2006 року

Казна та Політика
199
ВВП єврозони виріс в другому кварталі 2010 року на 1% відносно попереднього кварталу - це максимальні темпи зростання за чотири роки, свідчать попередні дані Статистичного управління Євросоюзу.
Підвищення ВВП регіону в II кварталі в річному обчисленні склало 1,7%.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували підвищення ВВП на 0,7% відносно першого кварталу і на 1,4% в річному вимірі.
Глобальний економічний підйом дозволив економіці єврозони набрати сили, не дивлячись на боргову кризу в Греції, що змусила країни регіону вжити заходів для зменшення бюджетних дефіцитів, зазначають експерти.
Лідером зростання в єврозоні стала німецька економіка: ВВП ФРН виріс в минулому кварталі на 2,2% в порівнянні з першим кварталом - це максимальне збільшення з 1991 року.
"Німецька економіка є основним двигуном зростання європейського ВВП, - зазначає головний економіст з європейських ринків Citigroup Inc. у Лондоні Юрген Майклс. - Проте, цілком імовірно, що кращі показники економічного зростання цього року вже позаду, і в третьому-четвертому кварталах темпи збільшення ВВП будуть нижчими".
ВВП Франції виріс в другому кварталі на 0,6% відносно січня-березня цього року, ВВП Іспанії піднявся на 0,2%, ВВП Греції, проте, знизився на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас