В Україні очікується дефіцит авто, що виробляються в Україні з використанням російських комплектів, через проблеми, викликані погодою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні очікується дефіцит авто, що виробляються в Україні з використанням російських комплектів, через проблеми, викликані погодою

Казна та Політика
238
Корпорація "Богдан", один з найбільших суб'єктів автомобільного ринку України, протягом найближчих двох місяців прогнозує в дилерських мережах певний дефіцит автомобілів, які випускаються в Україні з використанням машинокомлектів і автокомпонентів російського виробництва.
"В даний є певний збій в постачаннях машинокомлектів і компонентів з врахуванням перебоїв у виробництві російських автопідприємств і проблем з логістикою через сильну спеку і пожежі в центральній частині Росії. У свою чергу, це спричинить певний дефіцит автомобілів у роздрібних мережах українських операторів", - повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації "Богдан" Сергій Красуля.
Він додав, що сьогодні з врахуванням двотижневого збою виробництва на "АвтоВАЗі" корпорація вже бачить певний дефіцит автомобілів.
Красуля підкреслив, що корпорація поки не говорить про скорочення виробництва легкових автомобілів за підсумками року, але з врахуванням вже наявних певних складнощів з постачаннями з Росії, коректування річних планів "можливо буде".
"Наскільки коректуватиметься план - поки складно спрогнозувати, тим більше що ми сподіваємося на врегулювання ситуації зі зміною погоди, і працюємо в тісному контакті з російськими партнерами", - відзначив прес-секретар корпорації.
При цьому, відзначає прес-секретар, ситуація з річним виробничим планом багато в чому залежатиме від того, наскільки російські партнери зможуть надолужити постачання після зміни ситуації на краще.
"Зі свого боку, ми маємо в своєму розпорядженні достатні потужності, аби в разі збільшення постачань автокомплектів все-таки виконати річний план", - відзначив Красуля.
Він додав, що в Росії у зв'язку з ситуацією, що склалася, російські експерти вже відзначають спекулятивне збільшення цін на автомобілі і дефіцит авто в роздрібних мережах.
"Ми поки цього не відзначаємо, а говоримо про певний дефіцит автомобілів в роздробі, але якщо ситуація посилиться, то робота українських заводів у режимі "зупинка-запуск" може спричинити збільшення собівартості, а значить і дорожчання автомобілів", - сказав Красуля.
Він також повідомив, що тривала аномальна спека в Україні не спричинила зупинок виробництва або змін в режимі роботи на заводах корпорації.
"Оскільки заводи сучасні, виробничі цехи оснащені системами вентиляції і кондиціонування, крім того, працівники забезпечуються достатньою кількістю питної води, а медсанчастини працюють в режимі підвищеної готовності", - додав Красуля.
В даний час в Україні з використанням російських автокомпонентів і машинокомплектів, окрім корпорації "Богдан", працюють практично всі автовиробники як легкових автомобілів, так і вантажних, вантажопасажирських, автобусів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас