1 млрд.грн. боргу виплатять до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1 млрд.грн. боргу виплатять до кінця року

Казна та Політика
201
Кабінет міністрів затвердив план невідкладних заходів із виплати заборгованості із заробітної плати, реалізація якого сприятиме подоланню заборгованості до кінця 2010 року не менше ніж на 1 млрд. гривень.
Як повідомили УНІАН в департаменті інформації і масових комунікацій секретаріату Кабінету міністрів, відповідне розпорядження Кабмін прийняв на засіданні 11 серпня.
За цим рішенням, уряд доручив центральним і місцевим органам виконавчої влади здійснити в певні терміни невідкладні заходи із виплати заборгованості із зарплати. Зокрема, заплановано проведення засідань колегій і тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із зарплати та інших соціальних виплат. Профільні відомства щонеділі повинні подавати інформацію про заборгованість із заробітної плати Мінпраці, Мінфіну, Генпрокуратури, МВС, ДПА і Державного казначейства для прийняття ними заходів відповідно до законодавства.
Крім того, до 20 вересня центральні і місцеві органи виконавчої влади повинні провести на підприємствах державної і комунальної форми власності, які мають заборгованість із зарплати, аналіз витрат на утримання адміністративно-господарського апарату, легкового автотранспорту, добродійність і тому подібне і прийняти рішення про їх скорочення, внісши відповідні зміни до фінансових планів на 2010 рік. Уряд також доручив центральним і місцевим органи виконавчої влади прийняти заходи із недопущення бюджетними установами кредиторської заборгованості суб'єктам господарської діяльності за виконані роботи, надані послуги і отримані матеріальні цінності.
Уряд зобов'язав центральні і місцеві органи виконавчої влади забезпечити в 2010 році своєчасну виплату зарплати за час щорічної відпустки педагогічним і науково-педагогічним працівникам.
Реалізація Плану сприятиме подоланню заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств, установ і організацій до кінця 2010 року не менше ніж на 1 млрд. гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас