ВВП Франції в II кварталі зріс більше, ніж очікувалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Франції в II кварталі зріс більше, ніж очікувалося

Казна та Політика
132
ВВП Франції в другому кварталі 2010 року зріс на 0,6% в порівнянні з попереднім кварталом, свідчать попередні дані Національного статистичного управління Insee.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збільшення на 0,5%.
Зростання ВВП Франції в квітні-червні в порівнянні з тим же періодом 2009 року склало 1,7%, тоді як експерти чекали підвищення на 1,5%.
Згідно з переглянутими даними, в першому кварталі цього року ВВП країни збільшився на 0,2%, а не на 0,1%, як повідомлялося раніше.
Французька економіка зростає вже п'ять кварталів поспіль, в минулому кварталі підтримку їй надало збільшення попиту на товари, що експортувалися країною, що сприяло зростанню промислового виробництва.
Обсяг експортованої Францією продукції підскочив у першому півріччі 2010 року на 10%, виробництво в переробній промисловості зросло в другому кварталі на 1,3%, промвиробництво в цілому - на 0,8%.
"Темпи зростання ВВП є цілком пристойними, - відзначає економіст Deutsche Bank AG в Лондоні Жиль Мок. - Проблема, яку ми бачимо на майбутнє, полягає в тому, що споживчі витрати вже ослабляються, хоча уряд ще і не починав урізувати свої витрати".
Уряд Франції має намір наступного року скоротити бюджетний дефіцит до 6% ВВП з 8% ВВП цього року. На споживчі витрати припадає близько 58% французької економіки, при цьому витрати населення знижувалися протягом чотирьох з перших шести місяців цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас