Фондовий ринок України в п'ятницю з ранку демонструє мінімальне зростання слідом за індексом ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України в п'ятницю з ранку демонструє мінімальне зростання слідом за індексом ПФТС

Фондовий ринок
142
Фондовий ринок України в п'ятницю з ранку демонструє мінімальне зростання слідом за індексом ПФТС - зростання індикатора на 10:35 кч склало 0,01% - до 812,1 пункту. Індекс фондового майданчика "Українська біржа" (УБ) протягом п'яти хвилин торгів зберігав значення закриття ринку в четвер - 2009,85 пункту.
Український фондовий ринок відкрився в п'ятницю досить мляво. На "Українскої біржі" не враховуючи операцій "в премаркет" щодо "Азовсталі" була укладена всього лише одна операція з акціями концерну "Стирол" (+0,45%).
Крім того, як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, судячи зі стрибка ціни "Азовсталі" в перші секунди відкриття торгів - на 19,2% до 3,26 грн. за акцію, і подальший моментальний її відскік до рівня 2,81-2,85 грн., підвищення вартості паперу, швидше за все, сталося через помилку покупця, який виставив заявку на купівлю пакета акцій за ціною значно вище за ринок, чим в результаті скористалися продавці.
На фондовому майданчику ПФТС на 10:35 кч з акціями було укладено дев'ять операцій на суму 12,29 тис. грн. Всі папери в результаті без винятку показали зростання: акції шахти "Червоноармійська-Західна №1" зросли на 3,16%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 2,63%, Ясиновського коксохімічного заводу - на 1,9% і Полтавського гірничо-збагачувального комбінату - на 0,24%.
На думку старшого аналітика інвесткомпанії "Велес Капітал" Дарини Терещук, судячи з даних економічного зростання у Франції та Німеччині, в першій половині дня варто чекати значного зростання світових фондових ринків, що, поза сумнівом, позитивно вплине і на динаміку українського ринку. Зокрема, як вона додала, зростання ВВП Франції в другому кварталі в порівнянні з попереднім кварталом поточного року зросло на 0,6% проти очікуваних 0,5%, а ВВП Німеччини - на 2,2%, що є максимальним збільшенням показника з 1991 року.
Крім того, показовими на цьому фоні мають бути дані щодо ВВП ЄС, що очікуються ближче до полудня, додала вона.
В той же час, Терещук відзначає, що в другій половині дня оптимізм інвесторів може бути розмитий даними із США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас