Низка британських аеропортів може припинити роботу через страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низка британських аеропортів може припинити роботу через страйк

Казна та Політика
170
Лондонські аеропорти Хітроу і Стенстед, аеропорти Саутгемптона, Глазго, Единбургу і Абердіна можуть припинити роботу у зв'язку зі страйком персоналу, передає ВВС.
Профспілки оголосили, що співробітники цих шести аеропортів, що належать компанії BAA, проголосували за проведення страйку.
Якщо компанії і профспілкам не вдасться домовитися, аеропорти доведеться просто закрити, тому що на роботу не вийдуть пожежники, співробітники служб безпеки, інженери і частина техперсоналу.
За законом, профспілки зобов'язані оголошувати про дату своїх акцій мінімум за тиждень. Таким чином, аеропорти можуть припинити роботу після 23 серпня.
Сторони говорять, що спробують уникнути страйку і будуть продовжувати переговори.
У BAA, втім, зберігають надію на те, що до крайніх заходів не дійде. Роботодавець вказує на те, що рішення про страйк було прийнято меншістю членів профспілок.
У свою чергу, профспілка Unite оголосила, що за страйк проголосувало 74% з тих, хто брав участь у голосуванні. Проте з 6185 членів профспілки в голосуванні взяли участь 3054 людини. Таким чином, "за" проголосувало менше половини всіх членів профспілки.
Прем'єр-міністр Девід Кемерон зазначив, що зупинка роботи аеропортів вкрай негативно позначиться на всій британській економіці.
Нагадаємо, в минулому році ВАА, що належить іспанській компанії Ferrovial, запропонувала заморозити зарплати працівників. Профспілки ухвалили це рішення. У цьому році роботодавець запропонував збільшити зарплати на 1% з можливістю доплати ще в 0,5%. Профспілки назвали цю надбавку нікчемною.
Крім усього іншого, Unite вимагає виплатити співробітникам бонус у розмір 450 фунтів (трохи більше 700 дол.), обіцяних за умови, що BAA доб'ється певних фінансових результатів. Цікаво, що компанія поставлених цілей не досягла, проте профспілки все одно наполягають на виплаті премії, мотивуючи це тим, що мета була дуже близька.
Також відзначимо, що профспілка Unite також продовжує активну участь у трудовому спорі всередині British Airways. Протестуючи проти скорочення робочих місць і урізання зарплат, співробітники авіакомпанії провели кілька страйків у березні і в кінці травня. Збитки через акції протесту склали майже 120 млн фунтів стерлінгів (145 млн євро).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас