Українский ринок акцій у четвер закрився різноспрямовано під тиском негативної статистики з ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українский ринок акцій у четвер закрився різноспрямовано під тиском негативної статистики з ринку праці США

Фондовий ринок
138
Українский ринок акцій завершив четвер різноспрямованим рухом основних фондових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 0,07% - до 2009,85 пункту, тоді як індекс ПФТС снизився на 0,98% - до 812,06 пунктів.
Торгова активність цього дня трималася на рівні нижче середнього.
Как повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, на відкритті торговельної сесії в четвер на українському фондовому ринку спостерігався сповна закономірний стрибок, і цьому також сприяло зростання ф'ючерсів на американські індекси, який сигналізував про можливий технічний відкіт на світових фондових ринках. Але вже після першої години торгів ентузіазм вітчизняних покупців вичерпався, і котирування більшості ліквідних паперів перемістилися в негативну зону.
На думку аналітика інвесткомпанії "Альтана Капітал" Яни Лаврик, цьому сприяло зростання побоювань інвесторів про уповільнення зростання світової економіки, які знов знайшли підтримку у вигляді слабкої світової макростатистики.
"В таких умовах - підвищених ризиків - інвестори віддають перевагу над ринками акцій японській єні і золоту, які традиційно вважаються "тихою гаванню", у зв'язку з чим вересневі ф'ючерси на золото в четвер перевищили рівень $1210 за тройську унцію і підійшли впритул до місячних максимумів", - зазначила аналітик.
За підсумками торгів дві третини паперів ринку заявок "Украинской биржи" закрилися в "зеленій зоні". У лідерах зростання виявилися акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча, які продемонстрували цього дня екстремальне підвищення вартості - на 20,12% на відносно невеликому торговельному обсязі.
За оцінками Іванішина, це зростання є виключно спекулятивним, і в найближчі декілька днів слід чекати істотного відкоту котирувань.
Гірше ринку сьогодні торгувалися основні "блакитні фішки" українського ринку - Єнакіївський металургійний завод (-1,23%), "Центренерго" (-0,79%) і "Азовсталь" (-0,76%). Символічним зростанням завершили торги акції "Укрнафти" (+0,06%), "Західенерго" (+0,26%) і Ясиновського коксохімічного заводу (+0,27%).
Обсяг торгів на фондовому ринку УБ цього дня склав 86 млн грн.
На фондовому майданчику ПФТС обсяг торгів в четвер істотно перевищив показник на УБ і склав 182,3 млн грн. В той же час, основна сума операцій була укладена з українськими казначейськими облігаціями - на 167,7 млн грн.
Найбільше зростання вартості серед акцій на цьому майданчику спостерігалося з акцій Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+6,48%). Всі інші папери подорожчали в межах 1%.
В лідерах зниження на біржі були акції: "Інтерпайп Ніжньодніпровський трубопрокатний завод" (-4,32%). Істотне зниження також показали папери Алчевського меткомбінату (-2,73%), Авдіївського (-2,69%) і Ясиновського (-2,45%) коксохімічних заводів.
За припущенням Іванишина, в п'ятницю в першій половині дня слід чекати невеликого зростання з подальшою стабілізацією і скороченням індексів до закриття торговельної сесії.
"Активні дії перед вихідними днями вітчизняні інвестори навряд чи реалізовуватимуть враховуючи невизначеність на світових ринках і пов'язані з цим високі ризики формування нових позицій перед вихідними", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас