ЄЦБ: Відновлення світової економіки залежить від банків та приватного попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Відновлення світової економіки залежить від банків та приватного попиту

Казна та Політика
196
Для продовження відновлення економіки єврозони і світової економіки в цілому необхідне поліпшення стану банківського сектора і збільшення попиту з боку приватного сектора, говориться в щомісячній доповіді Європейського центробанку (ЄЦБ).
ЄЦБ попереджає, що ризиками для світової економіки є посилення протекціонізму, який вимагає протистояння, і стан невизначеності.
Негативними чинниками залишаються побоювання нових труднощів на фінансових ринках і потенційна можливість неправильного усунення світових дисбалансів. Позитивним моментом є те, що світова економіка і міжнародна торгівля можуть відновлюватися швидше, ніж прогнозується зараз, надаючи тим самим підтримку експорту країн єврозони.
"Стабільне відновлення світової і європейської торгівлі залежатиме не лише від подальшого зміцнення приватного попиту, але також від надійності і стабільності світової фінансової системи", - говориться в доповіді ЄЦБ.
Регулятор нагадує, що за останній рік відновлення світової і європейської торгівлі відбувалося, переважно, за рахунок тимчасових ефектів, наприклад програм утилізації автомобілів.
ЄЦБ схвалив проведення стрес-тестів європейських банків, зазначивши, що дослідження підтвердило стійкість європейської банківської системи перед лицем економічних і фінансових шоків.
Як повідомлялося, лише сім європейських банків з 91 не прошли тестування, що включало оцінку фінансових ризиків і наслідків шокових дій на банківську систему. Влада Євросоюзу вирішила перевірити банківські структури на стійкість через кризу суверенних боргів, що почалася в Греції і загрожувала Іспанії, Італії та Португалії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас