Президент Киргизії перевела всі держустанови на особливий режим роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Киргизії перевела всі держустанови на особливий режим роботи

Казна та Політика
281
Президент Киргизії Роза Отунбаєва 11 серпня підписала директиву, за якою всі міністерства, адміністративні відомства і органи обласного, районного і міського рівнів переводяться на особливий режим роботи у зв'язку із загрозою дестабілізації політичної ситуації в країні. "Аналіз інформації, що надходить, свідчить про можливість провокаційних випадів деструктивних сил, активізацію екстремістських і злочинних угрупувань. Ситуація ускладнюється наявністю в населення значної кількості зброї і боєприпасів", - цитує документ агентство РИА "Новости".
За наказом Рози Отунбаєвої, всі сили і засоби генпрокуратури, міноборони, держслужби нацбезпеки, МВС, МНС та інших силових структур переведено на посилений режим роботи. Президент також віддала наказ про використання додаткових сил і засобів для охорони державного кордону.
В місті Ош на півдні країни в будівлі обласної адміністрації відбулась акція протесту проти введення до Киргизії поліцейських сил ОБСЄ, ініціаторами якої виступили керівники союзу молодіжних організацій "Ак Кизмат", повідомляє "Інтерфакс". За словами організаторів мітингу, влада ігнорує їх вимоги про заборону введення поліцейського контингенту ОБСЄ до зони міжетнічних конфліктів в містах Ош і Джалал-Абад. Учасники акції тримали в руках плакати з написами "ОБСЄ - руки геть від Киргизстана" і "Нам не потрібний косівський сценарій".
Представники правоохоронних органів спостерігали за тим, що відбувається, не втручаючись у події і не роблячи спроб розігнати демонстрантів. Учасники мітингу заявили, що мають намір збиратися на акцію щодня - до тих пір, поки влада не прислухається до їх вимог.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас