У Словаччині зростає випуск автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Словаччині зростає випуск автомобілів

Казна та Політика
306
Економіка Словаччини - серед тих держав, що найдинамічніше розвиваються і які нещодавно стали членами Об'єднаної Європи. Глобальна криза, ще в минулому році роботи автомобільної промисловості Республіки, яка понизила результати, до виробництва всього 463 тисяч машин, сьогодні відступає. Ситуація, повідомляє RSI, цього року стала помітно покращуватися.
Відповідно до прогнозу одного з провідних вітчизняних банків (UniCreditBank) в 2011 році в СР має бути виготовлено близько 670 тисяч автомобілів. Це майже на сто тисяч більше, ніж в рекордному 2008 році.
Фахівці підкреслюють, що на даний факт головним чином вплинуло впровадження нової моделі під назвою New Smal Family, яку почали виробляти на братиславській філії автогіганта Volkswagen.
Приємною несподіванкою для словацьких автомобілебудівників стало збільшення попиту на машини класу "люкс". Такі заявки останнім часом стали приходити з країн Азії і США. Завдяки цьому продуктивність на місцевих підприємствах в поточному році може збільшитися на 15%. Таким чином, до кінця року в Республіці планується зібрати близько 535 тисяч автомашин.
На поліпшення виробничих показників майбутнього року, головним чином, вплине виробництво невеликих малолітражних сімейних автомобілів декількох різновидів. Якщо певний час тому братиславський Volkswagen міг виробляти не більше 240 тисяч автомобілів на рік, то тепер ця цифра зросла до чотирьохсот тисяч. Звичайно, все залежатиме від реального купівельного попиту.
З вересня 2010 року на заводі Volkswagen вводиться робота в чотири зміни. Завдяки цьому на Volkswagen нещодавно було прийнято близько тисячі нових робітників і службовців, в 2011 році планується прийняти ще півтори тисячі працівників.
Є привід для оптимізму і в керівництва жилінської Kia. У першому півріччі поточного року в порівнянні з тим же періодом 2009 року продажі зросли на 67%. Цього року планується виробити більше двохсот тисяч автомобілів. На заводі пишаються своєю новою моделлю - це Kia Aportage.
Перший автомобіль зійшов з конвеєра в кінці червня поточного року. Президент Kia Motors Slovakia Ін-Лиу Бае сподівається, що машини цієї марки стануть головним продуктом на європейському ринку. Робота на даному підприємстві йде у дві зміни, на рік тут виробляється близько 220 тисяч автомобілів. Якщо одноразово підвищується попит на продукцію даної фірми, то робітників залучають до понаднормової роботи.
Не така оптимістична ситуація поки складається на трнавському підприємстві PSA Slovakia. Навесні у зв'язку зі зниженням замовлень підприємство працювало неповний робочий тиждень. Незважаючи на це, керівництво не планує скорочення кадрів, у найближчому майбутньому і тут будуть упроваджені у виробництво нові моделі, наприклад, машини-гібриди.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас