Швейцарський банк Credit Suisse створив фонд в 1 млрд дол. для інвестицій в ринки, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський банк Credit Suisse створив фонд в 1 млрд дол. для інвестицій в ринки, що розвиваються

Казна та Політика
249
Швейцарська банківська група Credit Suisse AG створила фонд Emerging Markets Credit Opportunity (EMCO) обсягом 1 млрд дол. для інвестицій в ринки, що розвиваються.
Як повідомляється, інвестиційний фонд організував сам Credit Suisse за участю трьох найбільших акціонерів швейцарського банку - ізраїльської бізнес-групи IDB Group, державного інвестиційного фонду Катара Qatar Investment Authority, а також приватної інвестиційної компанії з Саудівської Аравії Olayan Group.
При цьому, за умовами угоди, кожна із сторін буде учасником фонду з рівними частками, внісши до його первинного капіталу по 250 млн дол., передає РБК із посиланням на агентство Reuters.
При цьому ізраїльська IDB інвестує кошти в EMCO за рахунок двох своїх дочірніх підприємств - холдингової компанії Koor Industries, що володіє 3,24% акцій Credit Suisse і страхової Clal Insurance. Кожна з "дочок" вкладе по 125 млн дол. Тим часом, катарська Qatar Investment є власником 8,9% акцій швейцарського банку, а арабська Olayan володіє пакетом з ще 6,6% акцій Credit Suisse.
Управлінням коштами фонду займатиметься швейцарська банківська група, приділяючи більшу увагу економікам країн Латинської Америки, Азії, Європи, а також близькосхідного регіону і Африки, що розвиваються.
За словами керівництва ізраїльської бізнес-групи, партнери бачать "значний потенціал" в ринках, що розвиваються.
Більше того, зростання ринків, що розвиваються, є заставою зростання світової економіки в цілому, наголошується в заяві IDB. При цьому, на думку ізраїльської компанії, в даний час спостерігається тенденція до "поступового зміщення економічного панування із заходу на схід", що є важливим фінансово-політичним процесом, що відбувається по всьому світу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас