ООН: Необхідно зібрати 460 млн дол. для допомоги Пакистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Необхідно зібрати 460 млн дол. для допомоги Пакистану

Казна та Політика
158
ООН закликала країни, що входять в організацію, зібрати 459 млн дол. на допомогу жителям Пакистану, які постраждали від масштабних повеней, передає ВВС.
Як заявив координатор надзвичайної допомоги ООН Джон Холмс, така сума допоможе вирішити першочергові завдання допомоги постраждалим протягом найближчих трьох місяців. "Катастрофа, що выдбувається в Пакистані стала однією з наймасштабніших бід, з якою будь-якій з країн довелося зіткнутися в останні роки", - заявив Холмс у Нью-Йорку.
Координатор ООН вважає, що життя мільйонів пакистанців зараз залежать від того, наскільки швидко до них прийде допомога: питна вода, їжа, медикаменти.
Захід також стурбований тим, що групи бойовиків можуть підсилити свій вплив у багатьох районах країни за допомогою роздачі населенню гуманітарної допомоги.
Однак, як заявив Холмс, прагнення ООН, як можна швидше виділити Пакистану суму на відновлення, пов'язане лише з глибокою заклопотаністю долею постраждалих пакистанців, а не страхами політичного характеру.
Великобританія вже заявила, що виділить на допомогу Пакистану 1,5 млн дол. і направить чотири літаки з предметами першої необхідності.
США послали до узбережжя Пакистану авіаносець з вертольотами на борту, які потроять кількість одиниць американської авіації, що допомагає пакистанцям боротися з наслідками стихійного лиха, заявив глава Пентагону Роберт Гейтс.
1 серпня ц.р. Європейський союз ухвалив рішення надати фінансову допомогу громадянам Пакистану, постраждалим від повені у розмірі 30 млн євро. Кошти будуть направлені на придбання обладнання для очищення води, медикаментів, наметів, ковдр та інших предметів першої необхідності. Частину грошей отримають сім'ї, які втратили дах і майно.
Зовнішньополітичне відомство Німеччини виділило для надання підтримки постраждалим 500 тис. євро. У свою чергу міністерство з питань економічного співробітництва та розвитку оголосило про намір надати гуманітарну допомогу на таку ж суму.
За деякими оцінками, за всю історію існування ООН це буде наймасштабніша допомога, надана організацією, як у плані суми, так і в плані кількості людей, які чекають цієї допомоги.
Згідно із прогнозами синоптиків, дощовий фронт над країнами південної Азії слабшає, і проливні дощі повинні припинитися в найближчі три дні.
Нагадаємо, з третьої декади липня в деяких районах Пакистану безперервно йшли проливні дощі, через які річки вийшли з берегів і затопили низку провінцій. Згідно з останніми даними, число загиблих в результаті повеней складає близько 1600 чоловік. Однак влада Пакистану вважає, що ця цифра може зрости ще. Стихія залишила без даху над головою та засобів до існування, щонайменше, 14 млн людей - кожного десятого жителя країни. Повені призвели до загибелі врожаю в провінціях Белуджістан і Пенджаб. Закрита траса федерального значення, яка з'єднує Пешавар і столицю країни Ісламабад.
За кількістю жертв нинішні повені в Пакистані визнані наймасштабнішими з 1929 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас