Біржі США обвалилися через побоювання сповільнення відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі США обвалилися через побоювання сповільнення відновлення економіки

Фондовий ринок
412
Провідні американські фондові індекси значно знизилися за підсумками торгів у середу слідом за падінням торгівельних майданчиків від Токіо до Лондона, викликаного побоюваннями, що нові заходи стимулювання від Федрезерву передбачають існування реальної загрози відновленню економіки, свідчать дані бірж.
Індекс DJIA за підсумками торгів в Нью-Йорку впав на 2,49% і склав 10 378,83 пункту. Індекс широкого ринку S&P 500 знизився на 2,82% і виявився на рівні 1 089,47 пункту. Це стало максимальним зменшенням показника з 16 липня, коли індекс довіри споживачів впав до мінімуму за рік. Індекс високотехнологічних компаній Nasdaq звалився на 3,01% - до 2 208,63 пункту.
"У інвесторів є багато приводів для занепокоєння, - заявив агентству Bloomberg керівник фондами, старший стратег по ринках JPMorgan Funds Девід Келлі. - Рішення Федеральної резервної системи (ФРС) про додаткове валютне стимулювання підсилило побоювання, що вони серйозно заклопотані станом економіки".
За підсумками засідання у вівторок, Комітет з відкритих ринків ФРС знов залишив базову процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні - в діапазоні 0-0,25% річних. Крім того, регулятор заявив про намір реінвестувати платежі в рахунок погашення основної суми боргу по іпотечних облігаціях в довгострокові державні боргові зобов'язання (US Treasuries). ФРС в своїй заяві відзначила також, що темпи відновлення економіки в середньостроковій перспективі будуть повільнішими в порівнянні з попередньою оцінкою.
Окрім заяви ФРС, яку ринки продовжили відігравати другу торгівельну сесію поспіль, вниз біржові індекси підштовхнула і статистика щодо зовнішньої торгівлі США, яка, незважаючи на зростання імпорту в червні, виявилася слабкішою за чекання аналітиків. Так, дефіцит зовнішньоторговельного балансу США в червні несподівано збільшився до 49,9 млрд доларів з 42 млрд в травні. Аналітики чекали зниження дефіциту торгівельного балансу США в даному періоді. "Дані щодо зовнішньої торгівлі передбачають, що економіка була ще в гіршому стані в другому кварталі, ніж нам раніше здавалося, - відзначає старший стратег з інвестицій MFS Investment Management Джеймс Суонсон. - Ринок намагається оцінити, чи перебуваємо ми у фазі сповільнення зростання світової економіки, чи це вже друга хвиля кризи".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас