Онопенко: Судді бояться приймати законні рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онопенко: Судді бояться приймати законні рішення

Казна та Політика
461
В Україні склалась така ситуація, коли судді бояться приймати законні рішення, заявив в інтерв'ю радіо "Свобода" голова Верховного суду України Василь Онопенко.
"Йдеться про політичні справи, про якісь корисливі моменти, коли хтось - і такі приклади були - дзвонить і говорить: "Прийми ось таке рішення". Суддя, з одного боку, розуміє, що порушується закон, а з іншого боку, він знає, що за непослух можуть бути такі наслідки, які спіткали його колег, яких звільняли за нескасоване рішення. Це дикість!" - заявив Онопенко.
За словами глави Верховного суду, він обговорюватиме це питання на ініційованій ним зустрічі з президентом Віктором Януковичем.
Раніше голова Верховного суду Василь Онопенко звертався до президента України Віктора Януковича з проханням накласти вето на прийнятий 7 липня закон "Про судоустрій і статус суддів".
Судді Верховного суду України також зверталися до президента України, Верховної ради і Кабінету міністрів з проханням переглянути перехідні положення закону "Про судоустрій і статус суддів".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас