Мінфін: Відшкодування ПДВ у автоматичному режимі планується забезпечити з 1 січня 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Відшкодування ПДВ у автоматичному режимі планується забезпечити з 1 січня 2011 року

Казна та Політика
190
Міністерство фінансів України планує налагодити відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) в автоматичному режимі з 1 січня 2011 року, грунтуючись на збільшенні прибуткової частини державного бюджету, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко на прес-конференції.
"Ми повинні прийти до 1 січня до автоматичного, прозорого відшкодування ПДВ", - сказала вона
На думку Єфименко, для цього необхідний відповідний ресурс в державному бюджеті.
"З березня, коли почав працювати нинішній уряд, зменшується різниця між тим, що необхідно отримати до бюджету, і таким чином забезпечити відшкодування ПДВ", - зазначила заступник міністра фінансів.
"Ми покладаємо дуже великі надії на серпень і подальші місяці як ресурсні. Крім того, динаміка економіки України успішно йде до фази зростання, і тут також вважаємо: сам факт того, що ділова активність зростає, є прогнози на те, аби прибуткова частина буде забезпечена в повному обсязі, і до кінця року Україна перейде на автоматичне відшкодування ПДВ", - пояснила Єфименко, посилаючись на те, що з серпня починають працювати основні норми із підвищення акцизів, передбачені відповідним законом під №2275.
Раніше віце-прем'єр-міністр Сергій Тігігко висловив думку, що вже з вересня поточного року Україна повинна вийти на автоматичне відшкодування ПДВ для прозорих компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас