Ринок акцій України в середу просів на новинах від ФРС і статистиці із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України в середу просів на новинах від ФРС і статистиці із США

Фондовий ринок
314
Український ринок акцій завершив середу падінням через сильний негатив з Піднебесної, новини від Федеральної резервної системи (ФРС) США відносно подальшої грошово-кредитної політики, а також слабку американську статистику.
Разом з тим, "бикам" на "Українській біржі" (УБ) вдалося утримати психологічно важливий поріг в 2000 пунктів, в результаті індекс УБ за день впав 3,26% - до 2008,38 пункти. Індекс іншого провідного фондового майданчика - ПФТС - знизився на 1,23%, до 820,09 пунктів.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олександр Кушнарьов, торги на українських біржових майданчиках проходили в "негативній зоні" на тлі достатньо високої активності трейдерів, що свідчить про фіксацію гравцями частини прибутку на чеканнях продовження негативних ринкових тенденцій найближчими днями.
За його словами, причиною песимізму вітчизняних торговців з ранку стала негативна зовнішня кон'юнктура, що сформувалася: американські майданчики напередодні закрилися в "мінусі", падінням завершили середу азійські індекси, що було викликане слабкими даними регіональної макростатистики. На тлі зниження цін на основних ринках сировини в негативному ключі почали сесію російські і європейські біржі.
Песимізм учасників вітчизняного ринку посилився з виходом даних про збільшення дефіциту торговельного балансу США, за якими послідувало посилення корекції на зарубіжних майданчиках, додав О.Кушнарьов.
Як вважає експерт інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський, ринок вже відіграв зовнішній негатив і на відкритті торговельної сесії в четвер вірогідний відхід ринку в бічний тренд.
На його думку, вплив на вітчизняні майданчики може надати динаміка на азіатських ринках після виходу даних про рівень промислового виробництва і споживчої довіри в Японії.
Крім того, зазначив Левінський, на початку торговельної сесії стануть відомі дані із промвиробництва в єврозоні, які також можуть піднести сюрпризи, знизившись більше чекань аналітиків, на тлі значного падіння цього показника у Франції.
Одним з найважливіших орієнтирів для торгів в четвер стануть дані про ринок праці в США, які вийдуть в 15:30 по кв, додав аналітик.
Як прогнозує аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, в четвер вірогідний відскік після істотного падіння з паперів, що найбільш просіли, - акцій гірничо-збагачувальних комбінатів (ГЗК), металургів, банків і енергогенеруючих компаній.
Разом з тим, як зазначив аналітик, ситуація на світових ринках продовжує залишатися напруженою, а корпоративна звітність вже не підтримує ринковий позитив. У зв'язку з цим, додав В.Іванишин, інвестори знижують прогнози прибутків, що призводить до зсуву цінових рівнів акцій.
На УБ максимальне падіння серед ліквідних емітентів спостерігалося з акцій представників гірничо-металургійного комплексу, які активно зростали в попередні дні.
Як зазначив Іванишин, під сильним тиском третій день поспіль знаходилися акції гірничодобувних компаній. За його словами, спроба деяких інвесторів розганяти котирування гірничодобувних компаній услід за металургами увінчалася невдачею, і котирування ГЗК майже повністю повернулися на колишні рівні. Акції Полтавського ГЗК подешевшали на 5,69%, Північного ГЗК - на 7,75%.
Крім того, аутсайдерами дня стали акції металургійних компаній - Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-12,45%), Єнакіївського метзаводу (-5,71%), "Азовсталі" (-5,29%).
Подешевели акції "Мотор Січі" - на 3,35%. З акцій "Західенерго" (-0,72%) і "Укртелекому" (-1,53%) була присутня підтримка з боку покупців, що не дозволило їм показати зниження на рівні спільного ринку.
В "плюсі" закрилися акції "Луганськтепловозу" (+1,51%) при незначному обсязі операцій.
На УБ обсяг торгів акціями склав 97,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас