Фондові індекси України знижуються в середу з ранку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України знижуються в середу з ранку

Фондовий ринок
104
Українські фондові індекси в середу з ранку знижуються слідом за світовими фондовими індикаторами: індекс "Української біржі" (УБ) на 10:35 кч втратив 2,22% - до 2029,98 пункту, фондовий індекс ПФТС просів на 0,3% - до 827,77 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" інвестиційний консультант інвесткомпанії "Драгон Капітал" Руслан Балабан, падіння індексу УБ у вівторок нижче психологічного рівня в 2100 пунктів свідчить про короткострокову перемогу "ведмедів". З врахуванням різкого вранішнього падіння в середу не виключено, що індекс УБ цього дня закріпиться нижче позначки 2030 пунктів.
На думку експерта, цьому можуть посприяти результати засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США у вівторок. "Як і очікувалося, ФРС за підсумками засідання комітету з операцій на відкритому ринку прийняла рішення зберегти базову процентну ставку в діапазоні 0-0,25%. В той же час, в офіційній заяві ФРС йдеться про те, що за останні місяці темпи відновлення американської економіки знизилися", - сказав він.
Як відзначив експерт, незважаючи на зростання витрат населення США, рівень безробіття залишається все ще на дуже високому рівні. Окрім того, при тому зростанні витрат компаній на нове устаткування, що існує в даний час в США, сукупні обсяги інвестицій поки не можуть порівнятися з докризовими. Таким чином, вважає Р.Балабан, чекання активнішої стимулюючої економічної політики з боку ФРС не виправдалися.
Аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, у свою чергу, додав, що відмічене повільне відновлення економіки США, яке відзначалося під час останнього засідання ФРС, змушує компанії переоцінювати плановані прибутки, що в результаті змушує інвесторів шукати нові цінові рівні.
На УБ з ранку в лідерах зниження акції Полтавського (-6,47%) і Північного (-6,46%) гірничо-збагачувальних комбінатів. В той же час спостерігаються істотні продажі паперів у всіх секторах.
На фондовому майданчику ПФТС протягом перших п'яти хвилин торгів всі без винятку акції втрачали у вартості. При цьому, як і на УБ, в лідерах зниження - акції Полтавського (-5,76%) і Північного (-7,21%) гірничо-збагачувальних комбінатів. Услід за ними різко просіли також акції Ясиновського коксохімічного заводу (-5,24%).
Обсяг торгів на ПФТС на 10:35 кч ненабагато перевищив 98 млн грн., в цілому до цього часу укладено 105 операцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас