Мінфін повернувся до ідеї впровадження прогресивної шкали оподаткування доходів фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін повернувся до ідеї впровадження прогресивної шкали оподаткування доходів фізосіб

Казна та Політика
3212
Міністерство фінансів України розглядає ідею повернення в проект Податкового кодексу прогресивної шкали оподаткування доходів фізичних осіб, повідомив на прес-конференції у вівторок перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов.
"На мій погляд, ми маємо запропонувати Верховній Раді ввести прогресивну шкалу оподаткування (фізосіб)", - сказав Копилов.
Як він пояснив, зараз в Україні доходи багатих в 35 разів перевищують доходи бідних верств населення. Дану різницю, на думку заступника міністра, можливо понизити за рахунок згаданої прогресивної шкали оподаткування фізосіб.
"Це один з найвищих рівнів за світовою системою по державах, які сьогодні ведуть цю статистику, і ми вже перевищили критичні точки, які ведуть до деструктивних процесів у державі", - підкреслив Копилов.
"Ми маємо не розбалансовувати державу, а навпаки, дати їй можливість бути монолітнішою, міцнішою, захищенішою від всіх тих процесів, які відбуваються як усередині, так і поза державою", - повідомив він.
Як повідомлялося, оновлена редакція Податкового кодексу, направлена на всенародне обговорення, не містить прогресивної шкали оподаткування доходів фізосіб, тоді як первинний проект документа містив таку ініціативу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас