Пенсійний фонд розсилає 9,5 млн. комплектів документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд розсилає 9,5 млн. комплектів документів

Казна та Політика
820
Міністерством праці і соціальної політики вже виготовлено і відправлено до регіональних управлінь Пенсійного фонду для розсилки пенсіонерам 9,5 млн. комплектів документів, необхідних для оформлення житлових субсидій сім'ями, у складі яких є пенсіонери.
Як повідомили УНІАН в прес-службі Мінпраці, про це вчора повідомив міністр праці і соціальної політики України Василь Надрага під час селекторної наради з керівниками центральних і регіональних органів виконавчої влади, яку проводив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.
З цього обсягу документів оформлено в конверти для розсилки 6 мільйонів.
Надрага відзначив, що протягом десяти днів - а саме стільки минуло з моменту введення нового спрощеного порядку призначення житлових субсидій - в регіонах удалося організувати належну роботу. В той же час, за словами міністра, залишається низка проблемних питань, і в першу чергу це - недостатньо потужна інформаційна кампанія.
"Необхідно проінформувати кожну сім'ю про наявність у них права на оплату житлово-комунальних послуг на рівні 10-15 відсотків від своїх родинних доходів. На даному етапі успіх нашої роботи залежить від того, наскільки всеосяжною буде інформаційно-роз'яснювальна робота", - відзначив міністр праці.
Він також нагадав, що роз'яснення з усіх питань стосовно надання субсидій за спрощеним порядком можна отримати через оперативний зв'язок з Центральним штабом Мінпраці (з координації і контролю діяльності органів соцзахисту населення з питань надання житлових субсидій) по телефону 284-19-71. Громадяни ж з приводу призначення субсидій і будь-яких інших роз'яснень можуть звернутися на урядову "гарячу лінію" 0-800-507-309.
Надрага закликав керівників робочих комісій при обласних і районних адміністраціях проаналізувати і зробити висновки про випадки порушень в роботі за новим порядком призначення субсидій. Він відзначив, що, за даними моніторингу урядового контактного центру, найбільше звернень з проблемних питань оформлення субсидій надходить з Київської області і міста Києва.
"Немає необхідності говорити про особливий рівень відповідальності за успішно проведену роботу. Все необхідне для того, щоб до 1 вересня ми змогли виконати рішення Кабінету Міністрів, у нас є. Справа за належною організацією цієї роботи на місцях", - підкреслив Надрага.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас