ФРС США знов залишила базову процентну ставку без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США знов залишила базову процентну ставку без змін

Кредит&Депозит
289
Комітет з відкритих ринків Федеральної резервної системи (ФРС) США у вівторок знов залишив базову процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні - в діапазоні 0-0,25% річних, повідомляється на сайті ФРС. Дане рішення повністю збіглося з чеканнями аналітиків.
Крім того, представники фінрегулятора в повідомленні констатували сповільнення темпів відновлення економіки США в останні місяці. "Інформація, отримана з моменту останнього засідання комітету з відкритих ринків ФРС в червні, свідчить про те, що темпи відновлення виробництва і зайнятості сповільнилися в останні місяці", - йдеться в повідомленні регулятора.
Також Федрезерв відзначив поступове збільшення обсягу витрат домогосподарств, яке, проте, продовжує залишатися під тиском через високий рівень безробіття, низькі темпи зростання доходів і складні умови кредитування. Відзначається також зростання витрат з боку підприємців на устаткування і програмне забезпечення. ФРС відзначає, що обсяги банківського кредитування продовжили знижуватися, а обсяги будівництва нових будинків збереглися на знижених рівнях.
ФРС прогнозує повільніші в порівнянні з попередньою оцінкою темпи відновлення економіки в середньостроковій перспективі. Крім того, враховуючи поточні економічні умови, ФРС планує зберігати базову процентну ставку на рекордно низькому рівні протягом тривалого періоду часу, йдеться в повідомленні американського фінрегулятора. Для підтримки відновлення економіки в контексті цінової стабільності комітет планує зберігати на поточному рівні обсяг портфеля цінних паперів ФРС за допомогою реінвестування платежів в рахунок погашення основної суми боргу від іпотечних облігацій в довгострокові казначейські цінні папери.
"Комітет продовжить стежити за економічною ситуацією і розвитком подій на фінансових ринках і застосовуватиме заходи у разі потреби для підтримки процесу економічного відновлення і цінової стабільності", - сказано в прес-релізі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас