Фондовий ринок України закрився у вівторок зниженням індикаторів, індекс УБ впав нижче 2100 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України закрився у вівторок зниженням індикаторів, індекс УБ впав нижче 2100 пунктів

Фондовий ринок
113
Фондовий ринок України під впливом зовнішнього негативу закрився у вівторок зниженням індикаторів. Індекс акцій "Української біржі" (УБ) за результатами торгів упав на 2,15% - до 2075,98 пункту, пробивши "психологічний рівень" в 2100 пункту, індекс ПФТС знизився на 1,9% - до 830,26 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" старший аналітик інвесткомпанії "Ситі Брок" Артем Щербина, на торгах на українських фондових майданчиках у вівторок переважали помірно негативні настрої. В результаті цього, а також напередодні статистики із США і Китаю, і засідання Федеральної резервної системи (ФРС), інвестори у вівторок вирішили зафіксувати прибуток по паперах.
За даними експерта, основний вплив на біржові індикатори України надав зниження котирувань металургів, банків, енергетиків і гірничо-збагачувальних комбінатів.
Крім того, як він відзначив, що останні коректуються після істотного підйому напередодні.
Проти ринку зростала вартість акції концерну "Стирол" (+0,65%), на тлі появи в ЗМІ інформації про вірогідний продаж хімічного підприємства, а також паперів "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (+1,01%).
В лідерах зниження на УБ були акції Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-8,03%), які, на думку аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, поступово повертаються до своєї справедливої вартості.
Істотні розпродажі також спостерігалися по акціях Полтавського (-7,94%) і Північного (-5,12%) гірничо-збагачувальних комбінатів.
В лідерах зниження в банківському секторі були акції Укрсоцбанку (-3,20%), Райффайзен Банку Аваль (-2,49%) і банку "Форум" (-2,19%).
Додатковий негативний вплив на акції "Мотор Січ" (-1,29%) надала інформація щодо перешкод роботі компанії на російському ринку.
На фондовому майданчику ПФТС у вівторок зросли лише акції концерну "Стирол" (+21,59%) і корпорації "Богдан Моторс" (+0,98%).
В той же час, найбільше зниження на біржі показали папери Полтавського ГЗК (-6,66%), Алчевського меткомбінату (-5,34%) і шахти "Червоноармійська-Західна №1" (-4,54%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас