Аеропорт "Бориспіль" має намір відкрити термінал "F" до Дня Незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Бориспіль" має намір відкрити термінал "F" до Дня Незалежності

Казна та Політика
309
Державний міжнародний аеропорт (ДМА) "Бориспіль" має намір завершити будівництво пасажирського терміналу "F" до 24 серпня 2010 року - до дня Незалежності, повідомила журналістам прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова.
Вона уточнила, що термінал почне повноцінну роботу через півтора-два місяці після завершення будівництва.
За прес-релізом аеропорту, окрім базової авіакомпанії - "Міжнародні авіалінії України" - в терміналі "F" працюватимуть ще близько 10 авіакомпаній, серед яких Lufthansa, KLM і Austrian Airlines
Як передає кореспондент інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна", на сьогоднішній день в будівлі терміналу йдуть внутрішні обробні роботи, вже підготовлені стійки реєстрації. Найближчими днями будуть заасфальтовані під'їзні шляхи до терміналу і комплекс для паркування.
Крім того, перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, який відвідав будівельні майданчики нових терміналів "D" і "F" в аеропорту, зазначив, що роботи будуть завершені вчасно.
"Я спеціально приїхав проінспектувати перебіг робіт. Думаю, що вже на День Незалежності термінал ("F") почне роботу", - цитує прес-служба першого віце-прем'єра.
Клюєв також запевнив, що уряд України прикладе максимум зусиль, аби всі будівельні роботи на обох терміналах були завершені в строк - у визначені УЄФА терміни - для того, щоб головні повітряні ворота країни могли гідно прийняти вболівальників під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
На будівельному майданчику майбутнього основного терміналу "D" аеропорту, який планується здати в експлуатацію орієнтовно наприкінці наступного року, в частині пасажирської галереї завершили встановлювати колони і стіни третього поверху. Також бетонуються стіни підвалу і колони першого поверху (виконано 75% робіт) і продовжуються роботи із укладання фундаменту для будівництва перону.
Як повідомлялося, будівництво терміналу "F" у ДМА "Бориспіль" здійснюється в рамках реконструкції чотирьох аеропортів у містах, що приймають гостей Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, завершити яку планується протягом найближчих півтора років. У аеропорту "Бориспіль" планується побудувати ще один термінал "D" площею близько 100 тис. кв.м.
В травні поточного року Кабінет міністрів України затвердив змінений титул перону "F" на території державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". За документом, площа перону збільшена з 143,95 тис. кв. м до 151,93 тис. кв.м.
Загальна кошторисна вартість проекту збільшилась на 12,9% - до 335,79 млн грн.
Фінансування об'єкту проводиться за рахунок державного бюджету України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас