Мінфін: В Україні щомісячні заявки на повернення ПДВ зменшились на 1,5-3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: В Україні щомісячні заявки на повернення ПДВ зменшились на 1,5-3 млрд грн

Казна та Політика
398
В Україні щомісячні заявки на відшкодування боргів з ПДВ зменшились з 3,5-5 млрд грн. до 2 млрд грн. з початку року. Про це повідомив перший заступник міністра фінансів України Вадим Копилов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Ми вийшли на більш-менш реальний рівень щомісячних заявок із відшкодування ПДВ. Якщо перші місяці цього року у нас були заявки на відшкодування ПДВ від 3,5 до 5 млрд грн. щомісячно, то сьогодні вони вже менше 2 млрд грн.", - заявив Копилов.
За його словами, це ті суми, які може обслуговувати і ДПАУ і бюджет. Також Копилов зазначив, що сьогодні ведеться робота із очищення списків претендентів на відшкодування ПДВ з бюджету від всіх претендентів з ознаками фіктивності.
Нагадаємо, 3 серпня Мінфін України здійснив перший випуск облігацій для оформлення відшкодування ПДВ. Випуск облігацій був здійснений відповідно до реєстру інвентаризації платників податку, наданого ДПАУ і затвердженого міністром фінансів України.
До затверджено реєстру увійшло 705 платників податку, які мали незначний обсяг заборгованості. Загальна сума відшкодування ПДВ облігаціями складає 48 млн 453 тис. грн.
Зазначимо, 19 липня ц.р. віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що уряд планує випустити ПДВ-облігації на суму 16,4 млрд грн. для відшкодування ПДВ за 2009 р.
За оцінками експертів Федерації працедавців України, заборгованість із ПДВ за станом на 1 липня 2010 р. склала 30,4 млрд грн. З них прострочена заборгованість, яка підпадає під ПДВ-облігації, - 19,4 млрд грн. Сума простроченої заборгованості, яка сформувалася в квітні-травні 2010 р. складає 8 млрд грн. і непростроченої заборгованості - 2,6 млрд грн. І це не враховуючи ті 3-4 млрд грн. (з 30,4 млрд грн.) невідшкодованого ПДВ, справи з яких знаходяться на розгляді в судах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас