Половині українських дітей не вистачає місць у дитячих садках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половині українських дітей не вистачає місць у дитячих садках

Казна та Політика
211
Міністерство освіти і науки оцінює кількість місць в дитячих садках в 56% від необхідного для потреб населення рівня. Про це на прес-конференції сказала начальник відділу дошкільного виховання міністерства Ніна Омельяненко.
"Існуюча мережа дошкільних учбових установ не повною мірою задовольняє потреби населення. Лише 56% дітей у віці від 1 до 6 років можуть відвідувати дошкільні учбові заклади, тобто не вистачає місць", - сказала вона.
Найгірша ситуація із забезпеченням населення дитячими садками в сільській місцевості, де потреби задовольняються лише на 33%.
Омельяненко повідомила, що на сьогодні в Україні працює 15,5 тисяч дошкільних учбових установ, які відвідують 1,2 мільйона дітей.
Із них із тих або інших причин не функціонують близько 1 тисячі учбових закладів, частина яких знаходиться на капітальному ремонті, частина непридатна для цільового використання, а багато приміщень садків здаються в оренду.
Багато груп в дитячих садках, додала Омельяненко, переповнені, а в середньому по Україні на 100 місць доводиться 108 дітей.
В той же час, за її словами, зараз дошкільною освітою охоплено 93,5% дітей старшого дошкільного віку.
Омельяненко зазначила, що Міносвіти розглядає шляхи підвищення забезпечення населення дошкільними учбовими установами, зокрема розробляє відповідну концепцію державної цільової програми на період до 2017 року і положення про дитячі садки родинного типу, а також приймає заходи із припинення нецільового використання цих освітніх установ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас