Кабмін вважає безальтернативними зобов'язання перед МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вважає безальтернативними зобов'язання перед МВФ

Казна та Політика
292
Кабінет Міністрів вважає безальтернативними зобов'язання України перед Міжнародним валютним фондом і вимагає припинити спекуляції на цю тему.
Про це говориться у заяві прес-служби Кабміну.
В ній наголошується, що підвищення ціни на газ для населення є вимушеним і безальтернативним заходом, який, на переконання Кабміну, не позначиться на життєвому рівні пенсіонерів і малозабезпечених, оскільки вони будуть забезпечені адресною допомогою.
Відносно підвищення пенсійного віку для жінок уряд зазначає, що для згоди із цією умовою було кілька підстав.
Зокрема, Кабмін підкреслює, що гроші запозичено у держав, у яких пенсійний вік вищий, ніж в Україні (Великобританії, США, Німеччині, Японії).
Також уряд зазначає, що зростання дефіциту Пенсійного фонду може загрожувати економічній стабільності.
Крім цього, констатує Кабмін, в Україні склалась критична ситуація, коли на 14 млн. людей, які працюють, кількість пенсіонерів досягла більше 13,5 млн.
Уряд підкреслює, що підвищення пенсійного віку відбуватиметься поступово - щорічно на півроку до 2020 року.
Як повідомляло агентство, 13 квітня Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила з серпня граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 50% до 1 309,2 гривні за тис. куб. м.
Для населення із серпня тарифи збільшено в середньому на 50% до 72,54-295,41 коп/куб. м.
Україна зобов'язалася перед МВФ підвищити роздрібні ціни на природний газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики ще на 50% з 1 квітня 2011 року, а також поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, причому перше збільшення пенсійного віку на 6 місяців передбачається вже в 2010 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас