Агенство Moody’s знизило рейтинг латвійського Parex Banka — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агенство Moody’s знизило рейтинг латвійського Parex Banka

Казна та Політика
177
Рейтингове агентство Moody’s Investors Service переглянуло рейтинг латвійського Парекс Банку (Parex Banka) із довгострокових депозитів у місцевій та іноземній валюті «B2» у бік зниження, повідомив портал Mixnews. Рейтинг фінансової стабільності банку залишився на рівні «Caa1» - боргові зобов'язання на такий рейтинг вважаються зобов'язаннями дуже низької якості і схильні до дуже високого кредитного ризику.
Рішення Moody’s про зміну рейтингів викликане реструктуризацією Parex Banka і пов'язаною з цим невизначеністю відносно остаточної форми банку. На думку агентства, кредитні ризики Parex Banka можуть зрости, оскільки більшість його активів відноситься до неблагополучних кредитів.
"Наскільки ми розуміємо, всі вклади, за винятком невеликої частини державних депозитів, були перенесені до новиого банку - Citadele Banka. Це може призвести до зниження підтримки Parex. Враховуючи складну економічну ситуацію в Латвії, остаточні збитки можуть бути значними", - зазначає Moody’s.
На Citadele Banka, який був створений в результаті реструктуризації Parex, агентство дивиться оптимістичніше. Moody’s розглядає можливість підвищити його рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу до рівня "B2", оскільки чекає, що якість кредитів в Citadele Banka буде спочатку вищою, ніж в Parex.
"Citadele Banka починає діяльність без будь-яких непрофільних прострочених кредитів і був капіталізований урядом Латвії і Європейським банком реконструкції і розвитку, яким належить 75% і 25% акцій банку відповідно", - мотивує агентство своє рішення.
Як повідомлялося раніше, в ніч на 1 серпня був завершений процес розділення Parex Banka, свою роботу почав новий Citadele Banka, в який були переведені всі "хороші" фінансові активи.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас