Україна планує повернути 2 млрд дол кредиту ВТБ у IV кв.-2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує повернути 2 млрд дол кредиту ВТБ у IV кв.-2010 р.

Казна та Політика
320
Уряд України планує в четвертому кварталі 2010 року виплатити бриджевий кредит у розмірі $2 млрд, отриманий в червні цього року в російського банку ВТБ, говориться в технічному меморандумі українського уряду і Міжнародного валютного фонду (МВФ), оприлюдненому МВФ днями.
За ним передбачається, що в третьому кварталі Україна здійснить розміщення єврооблігацій на $1,3 млрд, а також отримає $0,15 млрд від ЄС і $0,3 млрд від ЄБРР.
В четвертому кварталі очікується надходження $0,5 млрд від Світового банку і $0,3 млрд від ЄС. Окрім того, в третьо-четвертому кварталі Київ розраховує отримати ще по $0,1 млрд іншого проектного фінансування.
Як повідомлялося, Україна на початку червня отримала від ВТБ бридж-кредит на $2 млрд перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ. Умови залучення цього короткострокового фінансування офіційно не розголошувалися.
Передбачалось, що обсяг випуску 10-річних євробондів складе також $2 млрд. Проте після проведення road show в першій половині липня український Мінфін повідомив, що вирішив не розміщувати євробонди, враховуючи існуючі джерела фінансування і стан ліквідності.
МВФ вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд ($15,35 млрд по поточному курсу) в кінці липня. Київ вже отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд виділить Україні в кінці листопада цього року ще SDR1 млрд.
В той же час експерти допускають, що в разі затримки з виділенням чергового траншу МВФ кредит ВТБ може бути продовжений.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас