Медведєв і Путін втрачають довіру росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв і Путін втрачають довіру росіян

Казна та Політика
1300
Фонд "Громадська думка" (ФГД), ВЦВГД і "Левада-центр" зафіксували зниження рейтингів довіри громадян до президента РФ Дмитра Медведєва і прем'єра Володимира Путіна з початку року.
Рейтинги довіри до Володимира Путіна і Дмитра Медведєва знизились до мінімальних за останні декілька років, пишуть "Ведомости".
За даними ФГД, в порівнянні з січнем, коли Медведєву довіряли 62% громадян, до 1 серпня їх залишилося лише 52%. Такою підтримка російського президента будла лише в 2008 році, коли почалась криза. Рейтинг Путіна теж представляє мінімальний показник останніх років. Йому довіряють 61% опитаних, стільки ж, скільки в червні. Востаннє так низько підтримка Путіна опускалась у 2006 році. В січні прем'єру довіряли 69% опитаних, зазначає видання.
ВЦВГД свідчить про ту ж тенденцію: рейтинг довіри до Медведєва впав з 44 до 39%, а Путіна - з 53 до 47%. За даними "Левада-центру", кількість громадян, які довіряють президентові знизилось лише з 39 до 38%, а тих, хто довіряє прем'єру - з 48 до 44%.
На думку провідного наукового співробітника Інституту соціології РАН Леонтія Бизова, рейтинги російського прем'єра і президента за півтора роки можуть опуститися до 40%, не дивлячись на лояльне телебачення. За його словами, в суспільстві є моральна втома від Путіна, зріє протестний потенціал. І це при тому, що на рейтингах ще не позначився ефект від пожеж, проте він сильно ударить по ним, вважає експерт.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас