Тігіпко ініціював діалог між МВФ та українським малим і середнім бізнесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко ініціював діалог між МВФ та українським малим і середнім бізнесом

Казна та Політика
286
За ініціативою віце-прем'єр-міністра України з економічних питань, лідера партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка відбулась зустріч представників Міжнародного валютного фонду (МВФ) із заступником глави партії "Сильна Україна" Олександрою Кужель, яка очолює робочу групу із розробки змін до розділу Податкового кодексу "Спеціальні режими оподаткування", повідомляє прес-служба партії у вівторок.
"Вперше наша робоча група, що представляє інтереси мільйонів "єдиноподатників", отримала унікальну можливість донести до авторитетної міжнародної організації точку зору, альтернативну позиції Міністерства фінансів", - зазначила Кужель.
Вона презентувала представникам МВФ концепцію спрощеної системи оподаткування, розроблену під керівництвом Тігіпка. Запропоновані зміни ліквідовують всі схеми мінімізації, всі податкові "ями", стимулюють створення нових робочих місць і дають можливість нормальній роботі і розвитку малого і середнього бізнесу, повідомляє прес-служба.
Крім того, міжнародним експертам були представлені розрахунки, що свідчать про значніше, в порівнянні з передбаченими проектом Мінфіну і Державної податкової адміністрації України, збільшення надходжень до бюджету.
Особливу увагу приділено ініціативі Кужель, що передбачає можливість підприємцю-спрощенцю збільшувати граничний річний обіг на 100 тис. грн. за кожного найнятого працівника, що дозволить фізичній особі, яка працює на єдиному податку, збільшити максимально допустимий обіг до 1,3 млн грн.
Кужель підкреслила, що при граничному обігу в 300 тис. грн., прописаному в опублікованому Мінфіном варіанті Податкового кодексу, абсурдно виглядає припущення, що "спрощенець" зможе забезпечити роботою ще 10 людей. Така норма, на її думку, неминуче призведе до економічної ситуації 1998 року, коли весь бізнес знаходився в тіні, а бюджет недоотримував колосальні суми, що приховуються від оподаткування.
Як повідомляє прес-служба партії, на прохання представників МВФ робоча група підготувала документи, які будуть представлені найближчим часом на ініційованій Тігіпком онлайн-конференції з Вашингтоном. У ній візьмуть участь провідні податкові консультанти МВФ, представники малого і середнього бізнесу України, а також представники української опозиції. Підприємці зможуть в онлайн-режимі донести до експертів МВФ своє бачення економічної ситуації в Україні і висловити пропозиції відносно розвитку підприємництва.
"Ми дуже розраховуємо на підтримку фахівцями МВФ варіанту спрощеної системи оподаткування, розробленого за участю малого і середнього бізнесу", - підкреслила Кужель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас