Фондовий ринок України з ранку у вівторок демонструє падіння слідом за індексом УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України з ранку у вівторок демонструє падіння слідом за індексом УБ

Фондовий ринок
120
Індекс фондового майданчика "Українська біржа" (УБ) після зниження на відкритті торгів у вівторок на 0,54% за п'ять хвилин сесії поглибив падіння до 0,91%, при цьому значення індикатора склало 2102,25 пункту.
На фондовому майданчику ПФТС протягом п'яти хвилин торгівельної сесії не було укладено жодної операції, в результаті значення індексу ПФТС на 10:35 вівторка залишалося незмінним після закриття ринку в понеділок.
Як повідомив агентству "Інтерфакс Україна" головний експерт по роботі з ключовими клієнтами інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський, світові фондові майданчики переповнені негативними повідомленнями, що не могло не позначитися на динаміці українського фондового ринку. Зокрема, на думку експерта, ключовими для інвесторів були новини про значне падіння промвиробництва у Франції (спад перевищив прогноз майже в 9 разів - на 1,7% в червні в порівнянні з попереднім місяцем), а також шокуюче зростання експорту в Китаї.
Крім того, як відзначив Левінський, цього дня проходить також чергове засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС), за результатами якого очікується рішення про нові заходи так званого "кількісного стимулювання" економіки країни, що, поза сумнівом, вплине на рух фондового ринку США і, ймовірно, в результаті - і на індекси України.
Втім, результати засідання будуть оприлюднені вже після закриття торгівельної сесії в Україні, тому вони, швидше, відіграватимуться в середу і до кінця торгівельного тижня, додав експерт.
На думку керівника департаменту торгівлі інвесткомпанії "БГ Капітал" Вадима Самара, швидше за все, дані рішення ФРС корелюватимуть з попередніми прогнозами експертів, тому ринкам удасться уникнути чергової корекції.
"В другій половині дня істотнішими для інвесторів і здатними вплинути на динаміку торгів будуть дані щодо продуктивності праці і витрат на робочу силу, а також щодо оптових запасів у США", - сказав він.
В той же час портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський вважає, що в разі введення нових стабілізаційних заходів з підтримки відновлення економіки США "нас чекає нова хвиля зростання на світових фондових ринках". Інакше можлива корекція на світових біржах, говорить він.
На "Українській біржі" торгівельна активність з ранку вівторка тримається на низькому рівні. Найбільші продажі спостерігаються в акціях металургійних компаній з лідерами зниження вартості паперів у галузі: Єнакіївський металургійний завод (-2,57%) і Алчевський меткомбінат (-2,56%). Значне падіння продемонстрували також акції Північного ГЗК (-3,97%).
В той же час позитивну динаміку продемонстрували акції шахти "Комсомолець Донбасу" (+6,3%) і Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+0,27%).
На думку аналітика інвесткомпанії "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, досить важливою новиною на внутрішньому ринку є зниження Нацбанком України ставки рефінансування до 7,75% з 8,5%, що ще не до кінця відіграно внутрішніми гравцями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас