Міноборони тимчасово заборонило проведення навчань та стрільб через високу пожежонебезпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони тимчасово заборонило проведення навчань та стрільб через високу пожежонебезпеку

Казна та Політика
243
Міноборони тимчасово заборонило проведення навчань та стрільб у зв'язку з високою пожежною небезпекою. Про це повідомив сьогодні в ході селекторної наради міністр оборони України Михайло Єжель, передає кореспондент РБК-Україна.
"Тимчасово заборонено проведення навчань і будь-яких стрільбових вправ. Особовий склад, який знаходився на полігонах, повернений в пункти постійної дислокації, створений запас паливно-мастильних матеріалів, заборонено проведення будь-яких робіт з підготовки боєприпасів до утилізації на арсеналах, базах і складах ВСУ ", - підкреслив Єжель.
Він також додав, що в Збройних силах в режимі постійної готовності знаходяться пожежна і інженерна техніка.
У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Міноборони взяти під жорсткий контроль склади боєприпасів. Він також повідомив, що в Україні створений оперативний штаб і регіональні штаби з координації дій з проведення заходів і мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою в 2010 р.
Відзначимо, в.о. міністра з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських підкреслив, що для гасіння пожеж з повітря в МНС на цілодобовому чергуванні знаходиться пожежний літак - АН-32П, три вертольоти Мі-8 з водозливним пристроєм. Також, за його словами, МНС використовує дані дистанційного зондування Землі з космічних апаратів, які готує Національне космічне агентство.
Нагадаємо, що надзвичайна спека протримається на всій території України до 20 серпня, як мінімум, повідомив напередодні начальник Гідрометеоцентру МНС України Микола Кульбіда. Кульбіда відзначив, що "є невелика надія, що після 20 серпня кліматична ситуація зміниться". Кажучи про погоду на найближчий тиждень він відзначив, що спека посилюватиметься, у тому числі і на заході України, зокрема з 16 серпня гарячі повітряні маси зі сходу України перемістяться на захід, де очікується температура повітря вдень до 35 градусів і вище, що у свою чергу приведе до надзвичайної пожежонебезпеки і на заході України.
Кажучи про пожежну небезпеку в цілому по державі на сьогодні, Кульбіда відзначив, що найвищий її рівень спостерігається в Харківській і Луганській областях, де вона перевищує стандартні показники в п'ять разів. За його словами, в найближчий день в Луганській обл. показник перевищуватиме норму в шість разів
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас