Європа, підсумки торгів: Індекси значно підвищились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа, підсумки торгів: Індекси значно підвищились

Фондовий ринок
119
Торги в Європі завершилися значним зростанням фондових індексів. До цього індекси два дні падали. Економічні дані з Європи виявів зростання.
Загальноєвропейський індекс Stoxx Europe 600 зріс на 1,4% до 262,26 пункту, британський FTSE 100 - на 1,5% до 5410,52 пунктів, німецький DAX - на 1,5% до 6351,6 пунктів, французький CAC-40 - на 1,7% до 3777,37 пунктів.
Зростання експорту Німеччини в червні склало 3,8% в сезонно-скоректованому вираженні.
За прогнозами, ВВП Франції в III кварталі зросте на 0,3%, повідомив сьогодні Банк Франції. Минулого місяця представники банку заявили, що ВВП країни зросте на 0,4% в II кварталі. Перші офіційні дані за II квартал вийдуть цієї п'ятниці. Індекс настроїв у ділових колах, за повідомленням БФ, в липні склав 101 пункт, як і в червні. Індекс настроїв у сфері послуг в липні впав до 96 з 97 в червні. Французький експорт збільшився на 10% в перші шість місяців цього року завдяки зростанню продажів у Китаї та Бразилії, повідомило минулого тижня міністерство торгівлі країни.
Американський автовиробник Chrysler Group заявив сьогодні, що зростання продажів його продукції допомогло компанії знизити збитки в II кварталі до $172 млн. Чистий виторг компанії за квітень-червень 2010 р. досяг $10,47 млрд. (+8,5%), а операційний прибуток - $183 млн. Chrysler перебуваєя під управлінням Fiat SPA після виходу з банкрутства в червні 2009 р. Це був перший раз з 2007 р., коли компанія випустила результати за II квартал. Chrysler втратив $197 млн. в I кварталі 2010 р.
Активність в секторі злиття і поглинань надала підтримку ринкам. GDF Suez SA і International Power Plc близькі до укладення договору, згідно з яким французька компанія отримає контроль над британською.
Як частина операції GDF Suez заплатить акціонерам International Power спеціальні дивіденди в сукупному обсязі 1,3 млрд. фунтів стерлінгів ($2,1 млрд.). Французи контролюватимуть дві третини об'єднаної компанії. В даний момент проходять інтенсивні переговори - обидві компанії бажають досягти остаточної домовленості до публікації своїх фінансових звітів завтра. Ринкова вартість International Power складає 5,6 млрд. фунтів, GDF - $78,7 млрд. Акції британської компанії котируються на позначці 366 пенсів за штуку. Пропозиція французів - 400 пенсів за акцію International Power.
Аналітики банку UBS говорять, що операція дозволить компаніям заощадити до 80 млн. фунтів на рік. Акції International Power подорожчали на 3,7%, GDF Suez - на 2,3%.
Акції BP подорожчали на 1,7%. Британська нафтова компанія BP заявила про те, що витрати на ліквідацію останнього витікання нафти в Мексиканській затоці витрачено близько $6,1 млрд. Минулого тижня інженери BP завершили закачування цементу в аварійну свердловину в Мексиканській затоці і таким чином закінчили процедуру "статичної нейтралізації". Днем раніше компанія оголосила, що майже три чверті аварії нафти, що розлилася в результаті, було зібрано або розсіяно природним чином. Тепер компанія може почати буріння останніх 30 метрів допоміжної свердловини, щоби остаточно блокувати викид нафти в затоку.
За планом BP команди робітників просуватимуться углиб породи на 9 метрів за один підхід. Дана робота продовжиться, за прогнозами компанії, до наступних вихідних. За допомогою розвантажувальної свердловини інженери розраховують закачати в пошкоджену свердловину цементуючий розчин, щоб повністю її загерметизувати.
BP може вибрати Citigroup керівником фонду в $20 млрд., створеного для допомоги жертвам розлиття нафти в Мексиканській затоці. Про це повідомили чотири джерела, знайомі з планами BP. Citigroup, третій за величиною активів кредитор США, можливо, розділить частину обов'язків з іншим банком з Персидського регіону, передає Bloomberg. Голова ради директорів BP Карл-Хенрік Сванберг (Carl-Henric Svanberg) погодився в червні створити фонд після зустрічі з президентом США Бараком Обамою.
Генеральний директор найбільшої в світі компанії перестраховки Munich Re (MUVGn) Ніколаус фон Бомхард (Nikolaus von Bomhard) попередив, що низькі процентні ставки шкодять галузі, і закликав центробанки якнайскоріше повернутися до ортодоксальної політики ставок. "Звичайно, ми не хочемо ставити підніжку економіці в цілому, і якщо є ризик рецесії в зв′язку з дуже швидким поверненням до вищих процентних ставок, я залишив би їх там, де вони є. Проте центробанкам слід почати повернення в нормальну колію", - сказав фон Бомхард.
"Низькі ставки є важливим джерелом рефінансування для банків, але для страховиків вони становлять серйозну проблему", - сказав він, додавши, що деякі бухгалтерські стандарти не змогли продемонструвати споживчі гарантії і можливості, що зросли в ціні, збільшивши ризик для страховиків.
"Якщо процентні ставки залишаться низькими ще тривалий час, рано чи пізно деяким компаніям стане важче, але побачити це по звітах неможливо", - пояснив фон Бомхард.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас