Фондовий ринок. Підсумки дня: нафта підтримала російські індекси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: нафта підтримала російські індекси

Фондовий ринок
100
Торги на російському фондовому ринку завершилися в понеділок зростанням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ зріс на 1,15% до 1 419,2 пункту, індекс РТС додав 0,71% і склав 1 520,56 пункту.
Котирування більшості паперів показали зростання. На ММВБ акції “Газпрому“ подорожчали на 1,56%, “Лукойлу“ - на 0,65%, “Роснафти“ - на 1,09%, Сбербанку - на 0,66%, ВТБ - на 1,09%.
Аналітики вважають, що сприятливий фон для зростання російських індексів створили новини з Європи і позитивна динаміка цін на нафту.
Основним драйвером зростання послужила ситуація на ринку сировини. Нафта після п'ятничного провалу знов повернулася в діапазон вище локальних опорів, зберігаючи потенціал до подальшого руху вгору, - розповідає аналітик ГК “АЛОР“ Ганна Люканова.
Як додає начальник управління інформаційної і аналітичної підтримки Бінбанку Михайло Гонопольський, завдяки стійкості нафтових котирувань біля рівня 81 долар за барель непогано себе почували акції нафтогазового сектора, попит спостерігався на такі “важкі“ папери, як акції “Газпрому“, “Роснафти“.
Статистика, що надходить з Європи, була непоганою - хороші дані по експорту Німеччини за червень, зростання індексу настроїв інвесторів у серпні до максимуму з 2007 року на тлі непоганих корпоративних звітів європейських компаній, - додає Гонопольський.
Ринок відкрився зростанням котирувань і, незважаючи на невелику корекцію протягом дня, закрився в плюсі.
Досягнувши денного максимуму на позначці 1 427,9 пункту, індекс ММВБ став знижуватися, слідуючи за ф'ючерсом на S&P, - відзначає заступника начальника аналітичного відділу ФЦ “Інфіна“ Юлія Гапон.
Аналітики вважають, що сьогоднішнє зростання непоказове і подальшу динаміку визначать зовнішні події. Завтра очікується маса статистичних даних щодо Китаю (експорт, імпорт, обсяги нових кредитів), які визначать напрям ринку в першій половині торгів, - розповідає Михайло Гонопольський. Потім, за його словами, ринок захолоне в очікуванні засідання ФРС США.
Інвестори чекають чергової порції стимулювання американської економіки, і у випадку якщо представники ФРС оголосять про нові заходи, це може сприяти черговій потужній хвилі зростання, в результаті якої індекси можуть з легкістю повернутися до річних максимумів, - пояснює Ганна Люканова. Але в протилежному випадку, за її словами, завтрашнє засідання послужить приводом для повномасштабної технічної корекції.
На думку Юлії Гапон, небезпечною ознакою можливого швидкого розвороту є дуже низький обсяг торгів. Оборот по акціях, що входять в індекс ММВБ, склав 34,6 млрд рублів, що на 30% нижче за среднедневного обороту, що склався за останній місяць, - резюмує аналітик.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас