Влада США збільшить гонорари за доноси на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США збільшить гонорари за доноси на банки

Казна та Політика
260
Влада США має намір виплачувати високопоставленим інформаторам з Уолл-стріт багатомільйонні бонуси. Подібне матеріальне стимулювання інформаторів передбачає “закон Франка-Додда” про реформу фінансового сектора США, прийнятий в липні.
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США чекає, що новий закон різко збільшить кількість менеджерів, які бажають поділитися з регулятором інформацією про порушення фінансових ділків з Уолл-стріт.
Розмір винагороди відображає високу якість інформації інформатора, яку ми хочемо отримати. Це можуть бути інсайдери в публічних компаніях, брокери або інші джерела, від яких раніше ми нічого не чули, - вважає представник SEC Стівен Коен.
Інформатори, які розкрили інформацію, яку SEC змогла з користю використовувати, отримають від 10 до 30 відсотків від компенсаційних виплат (понад 1 мільйон доларів), витребуваних з компанії, що порушила законодавство.
The Financial Times відзначає, що сума винагороди може бути величезною, адже суперечка регуляторів з компаніями з Уолл-стріт часто йде на мільйони доларів.
У свою чергу, юристи відзначають високу вірогідність появи шахраїв або ображених співробітників, які спробують заробити на новому законопроекті.
На початку серпня стало відомо, що Citigroup - один з найбільших банків США - погодився виплатити SEC штраф в 75 мільйонів доларів. Це рішення було прийняте банком після того, як в травні 2010 року SEC почала розслідування стосовно Citigroup і ще п'яти крупних банків США.
Регулятор запідозрив фінансові організації в спробі ввести інвесторів в оману при операціях з іпотечними паперами. В середині липня Goldman Sachs, який потрапив під розслідування разом з Citigroup, прийняв рішення заплатити SEC штраф на суму 550 мільйонів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас