Український ринок акцій відкрив тиждень помірним зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій відкрив тиждень помірним зростанням

Фондовий ринок
90
Провідні фондові майданчики України в понеділок закрилися помірним зростанням услід за позитивною динамікою світових індексів всупереч п'ятничному песимізму гравців після слабкої статистики з ринку праці США: індекс "Української біржі" (УБ) зріс на 0,95% - до 2121,63 пункту, індекс ПФТС - на 0,7%, до 846,31 пункту.
За словами старшого аналітика інвесткомпанії iTrader Павла Ільяшенка, після високої волатильності в п'ятницю на тлі публікації негативного звіту з ринку праці в США в понеділок ринки ризикових активів стабілізувалися. При цьому чекання результатів засідання Комітету з монетарної політики в США, яке відбудеться у вівторок, утримувало учасників ринку від активних дій.
Як повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, найбільше зростання спостерігалося в першій половині дня, після чого фондовий ринок стабілізувався довкола поточних рівнів.
За його словами, зростання на відкритті сформувалося під впливом оптимізму на західноєвропейських фондових майданчиках після публікації істотно краще чекань даних по індексу довіри інвесторів в єврозоні.
Торгівельна активність протягом сесії трималася на середньому рівні на фоні помірно оптимістичних настроїв учасників торгів.
Як відзначив Іванишин, опублікована в п'ятницю статистика щодо інфляції і цін виробників в Україні не зробила впливу на гравців, які зосередилися на зовнішніх сигналах.
На його думку, у вівторок на вітчизняному ринку переважатиме бічна динаміка індексів до публікації результатів засідання Федеральної резервної системи (ФРС): очікується, що центробанк збереже політику низьких процентних ставок, а також будуть озвучені "натяки" на новий план стимулювання економіки США.
На УБ в понеділок активний попит мали акції ГЗК і шахт: акції "Червоноармійської-Західної №1" подорожчали на 11,24%, шахти "Комсомолець Донбасу" - на 3,55%, Північного ГЗК - на 6,34%, Полтавського ГЗК - на 6,05%.
За словами Іванишина, акціям українських сировинників надає підтримку поліпшення цінової кон'юнктури на світових сировинних ринках і поліпшення фінансового становища металургів.
Крім того, серед лідерів по торгівельній активності в понеділок виявилися акції "Центренерго" (+1,94%), позитивом для яких стала необхідність виконання вимог Міжнародного валютного фонду про підвищення тарифів.
Подорожчали також акції банківського сектора з лідером зростання банком "Форум" (+1,25%).
Як відзначив Іванишин, незважаючи на перекупленість паперів, інвестори все ще не поспішають фіксувати прибуток по них.
В "червоній зоні" закрилися акції "УкрАвто" (-5,04%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-3,61%), "Мостобуду" (-2,84%).
На УБ обсяг торгів склав 83,3 млн грн., у тому числі акціями - 70,45 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас