Китай закриє “брудні“ заводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закриє “брудні“ заводи

Казна та Політика
164
Китайський уряд наказав 2 тисячам компаній закрити свої застарілі заводи через дуже великого обсяг викидів, що забруднюють довкілля. Виробництва повинні припинити роботу до кінця вересня.
Ті компанії, які не виконають розпорядження уряду вчасно, ризикують зіткнутися із забороною на отримання кредитів, а також відсутністю дозволів на нові проекти. Їм також загрожує відключення електроенергії.
Минулого тижня Пекін повідомляв, що споживання енергії на одиницю ВВП країни в останні півроку трохи зросло (на 0,09 відсотка). Це перше підвищення енергоємності економіки з 2006 року, яке сталося навіть незважаючи на обіцянку влади і промисловців збільшити енергоефективність.
Така статистика змусила уряд країни прийняти крутіші заходи стосовно корпорацій, які не вписуються в державну економічну стратегію.
Цікаво, що в списку компаній, чиї заводи можуть бути закриті, знаходиться і безліч державних підприємств. Наприклад, може постраждати сталеливарна Hebei Iron and Steel Group, а також алюмінієва Sinalco, один з лідерів в своїй сфері в світі.
Через стрімке промислове зростання в останні десятиліття Китай став однією з найбрудніших в екологічному відношенні країн. З середини 2000-х років держава почала вживати заходи з поліпшення екологічної ситуації і енергозбереження.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас