Банк Японії залишить базову ставку на поточному рівні 0,1% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії залишить базову ставку на поточному рівні 0,1% річних

Казна та Політика
151
На черговому засіданні 9-10 серпня - Банк Японії, як вважають аналітики, опитані Bloomberg, залишить базову процентну ставку без зміни на поточному рівні в 0,1% річних з тим, щоб ослабити дефляційний тиск на економіку. Процентна ставка Банку Японії стримується на близькому до нульового рівні з грудня 2008 року.
Ринки як і раніше не чекають від Банку Японії валютної інтервенції, оскільки ієна, яка в липні встановила новий максимум вартості в парі з євро і піднялася до найбільшої за 7 місяців позначки в парі з доларом, в останні дні здавала свої позиції.
Втім, деякі представники японського ЦБ вже висловлювали побоювання щодо зростання курсу ієни і негативного впливу такого розвитку подій на конкурентоспроможність японського експорту.
Останні макроекономічні звіти вказують на сповільнення темпів відновлення японської економіки. Так, в червні обсяги промислового виробництва впали найбільшими за 16 місяців темпами, а безробіття піднялося до максимуму за 7 місяців.
В той же час темпи дефляції сповільнилися. У червні зниження цін склало всього 1% - мінімальне падіння більш ніж за рік.
Нагадаємо, Банк Англії на засіданні 5 серпня зберіг незмінною базову процентну ставку - на рівні 0,5% річних, а Європейський центральний банк прийняв рішення про збереження ставки в 1%. ФРС утримує ставку в цільовому діапазоні від нуля до 0,25% річних з грудня 2008 року, ставка Банку Японії перебуває на рівні 0,1% річних.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас