Експерт: Інфляція в Україні в 2010 р. може скласти 9,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інфляція в Україні в 2010 р. може скласти 9,5%

Казна та Політика
230
Інфляція в Україні за підсумками 2010 р. може скласти 9,5%. Про це РБК-Україна розповіла головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital Олена Белан.
За її словами, на поліпшення прогнозу впливає зниження темпів споживчої інфляції.
Основою липневої дефляції стало сезонне падіння цін на продукти харчування (овочі і молочна продукція подешевшали на 8,0% і 1,9% відповідно в порівнянні з червнем), яке частково було знівельовано підвищенням тарифів на опалення. Скорочення цін виробників сталося, головним чином, за рахунок ослаблення цін на сталь, відображаючи глобальні тенденції, - відзначила вона.
Таким чином, за словами експерта, динаміка споживчих цін в липні повністю відповідала чеканням аналітиків. Проте, період дефляції добігає кінця.
Ми вважаємо, що період дефляції (місяць до місяця) добігає кінця, і вже в серпні чекаємо підвищення індексу споживчих цін у зв'язку зі зростанням внутрішніх тарифів на газ, - відзначила Белан.
В той же час, за її словами, нинішнє підвищення світових цін на зерно навряд чи зробить значний вплив на Україну.
Урожай зерна в Україні очікується на рівні 40 млн т, що, хоча і на 13% нижче рівня минулого року, залишається високим показником в порівнянні з сусідньою Росією, де погодні умови виявилися менш сприятливими, - відзначила вона.
З врахуванням вищесказаного, ми поліпшили прогноз інфляції в Україні на кінець 2010 р. до 9,5% з раніше очікуваних 11%, - резюмувала економіст.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас