Україна має намір продовжити валютну лібералізацію і вирішити питання банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір продовжити валютну лібералізацію і вирішити питання банку "Надра"

Казна та Політика
1168
Україна в четвертому кварталі 2010 року має намір погодити кроки з подальшого зняття обмежень на валютному ринку і домовитися з інвестором банку "Надра", йдеться в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду, направленому в рамках відновлення кредитної співпраці в середині липня поточного року.
Згідно з документом, структурним маяком виконання програми співпраці з МВФ є підготовка до кінця жовтня програми ліквідації існуючих обмежень на валютному ринку.
Зокрема, йдеться в меморандумі, Україна після консультацій з учасниками фінансового ринку має намір розробити графік поетапної ліквідації і спрощення низки нормативно-правових обмежень, що роблять вплив на операції в іноземній валюті.
Потім, до кінця березня 2011 року, планується дозволити роботу в Україні форвардного валютного ринку, повідомляється в документі.
На думку експертів МВФ, нинішні умови досить сприятливі для таких перетворень на валютному ринку.
Стосовно програми рекапіталізації українська влада бере зобов'язання до кінця 2010 року повністю її завершити, розраховуючи, що і приватні акціонери здійснять необхідні внески до кінця поточного року.
Намічено також, що з 2011 року Нацбанк отримає право відмовлятися від викупу державних облігацій, які банки отримали в рамках програми рекапіталізації.
Стосовно банку "Надра" влада планує до кінця жовтня 2010 року отримати результати його аудиту за міжнародними стандартами (структурний маяк програми співпраці з МВФ), а до кінця листопада укласти угоду з інвестором, який представить життєздатний бізнес-план відновлення платоспроможності банку. З врахуванням цього до кінця року очікується вливання необхідних "Надрам" грошових коштів.
Українська влада має намір також найняти відомі міжнародні аудиторські фірми, щоб вони провели due diligence Укрексімбанку і Ощадбанку і підготували їх результати до кінця поточного року, аби сформулювати плани з посилення цих банків.
Окрім того, намічено залучити фінансового радника з міжнародною репутацією для оцінки перспектив три рекапіталізованих банків: Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід-банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас