Огляд ринків: Підсумки тижня і прогноз на майбутнє — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринків: Підсумки тижня і прогноз на майбутнє

Фондовий ринок
260
У вівторок відбудеться засідання керівництва Федеральної Резервної Системи США. Ця подія буде визначальною для багатьох інвесторів на поточний тиждень (з 9 серпня) і, можливо, на триваліший період.
Річ у тім, що період квартальної звітності завершується. Компанії показали добрі результати, що і відображалося в зростанні котирувань акцій і значень індексів.
Зокрема, за минулий тиждень індекси DOW і S&P зросли на 1,8% кожен. Тепер же, коли звітний період закінчився, інвестори залишаються на цілий квартал з макроекономічними даними. А ці показники, як стало очевидно в п'ятницю з виходом провального звіту про безробіття в США, поки що дуже далекі від оптимістичних. Саме тому такі важливі результати зустрічі керівництва Центробанку США, оскільки очікується, що вони дозволять інвесторам чітко зрозуміти поточний стан світової економіки.
Також важливі заходи, які керівництво найбільшої світової економіки може прийняти, щоб прискорити процес виходу з рецесії.
З інших макроекономічних даних важливими є звіти про інфляцію і роздрібний товарооборот в США (п'ятниця, 13 серпня); тижневий звіт про безробіття буде опублікований в четвер (12 серпня). Очікуються також квартальні результати таких компаній, як Disney, Macy’s, Cisco, Computer Sciences і інших.
Індекс Української біржі за тиждень зріс на 0,7% до 2101 пункту. Лідерами зростання минулого тижня були компанії металургійного сектора, ціни на акції яких зростають на чеканні відновлення попиту. Зокрема, акції Єнакіївського Металургійного Заводу зросли на 13,3%, Алчевського Металургійного Комбінату - на 12,7%, Феррекспо - на 12,8%.
Істотно гірше середніх по ринку були результати торгів акціями компаній машинобудівної галузі. Лідером падіння тут були акції Турбоатому, які за тиждень втратили 18,5% вартості.
Із специфічних українських новин на цього тижня ми чекатимемо виходу інформації про зовнішню торгівлю (11-12 серпня). В цілому, не очікується активної торгівельної сесії на Українській біржі, хоча позитивні дані із США можуть внести динамізм і на наш ринок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас