Фондові індекси України в понеділок зранку демонструють неоднозначну динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси України в понеділок зранку демонструють неоднозначну динаміку

Фондовий ринок
98
Фондові індекси України в понеділок зранку демонструють неоднозначну динаміку: індекс акцій "Української біржі" протягом п'яти хвилин торговельної сесії дрейфував з невеликим підвищенням (+0,1%) з відкриття майданчика - на рівні 2103,78 пункту, фондовий індекс ПФТС до цього часу залишався на рівні п'ятничного закриття - 840,42 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, неоднозначна кон'юнктура на світових фондових майданчиках: невпевнене закриття американського ринку в п'ятницю, зниження з ранку азіатських індексів не дозволяє вітчизняним гравцям активно вступати в гру на підвищення, не дивлячись на істотне зростання індексів західноєвропейських фондових майданчиків.
Разом з тим, як додав аналітик, після істотного зростання минулого тижня акцій металургійних компаній, спекулятивно зростають з ранку папери гірничо-збагачувальних комбінатів (ГЗК). Зокрема, на відкритті УБ учасники торгів продовжили агресивні покупки акції Полтавського ГЗК (+7,81%) і Північного ГЗК (+3,82%).
Різка динаміка, тільки зі зниженням, спостерігається також і в акцій концерну "Стирол" (-2,02%), які корегуються після істотного зростання.
Млява активність спостерігається з акцій банків та енергозберігаючих компаній.
На думку Іванишина, в понеділок не очікується великого блоку макростатистики, і ключовим показником виступатиме індекс довіри інвесторів в Єврозоні - Sentix. Експерт зазначає, що аналітики чекають підвищення даного показника в серпні, і в разі невиправданості прогнозів ринок, ймовірно, відреагує зниженням.
Іванишин вважає, що опубліковані дані з інфляції і цін виробників в Україні в цілому не матимуть істотного впливу на ринок, хоча інвестори, можливо, відзначать істотне падіння цін у коксохімів.
"Разом з тим, представлена інформація "Металургпромом" (об'єднання металургійних підприємств України) про фінансовий результат до оподаткування металургійної галузі в першому півріччі, не дивлячись на збиток у розмірі 499 млн грн., свідчить про поліпшення ситуації в порівнянні з даними за п'ять місяців поточного року, і може бути позитивно відіграна інвесторами", - сказав він.
Хоча, як додав аналітик, "бики" доки не квапляться реалізовувати цей позитив.
На фондовому майданчику ПФТС протягом п'яти хвилин торгів було укладено 80 операцій на 359 тис. грн. Так само як і на УБ, в лідерах зростання з ранку папери Полтавського (+13,54%) і Північного (+6,02%) ГЗК. Зростання вартості інших акцій було в межах 1%.
Разом з тим, зниження ціни було зафіксоване в акцій вагонобудівників: Крюківського (-1,1%) і Стаханівського (-0,27%) вагонобудівних заводів і "Луганськтепловозу" (-1,27%), а також акцій шахти "Красноармійська-західна №1" (-1,48%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас