Рада хоче узаконити волонтерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче узаконити волонтерів

Казна та Політика
547
Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму планує під час сьомої сесії Верховної Ради України шостого скликання підготувати до розгляду в другому читанні і прийняти в цілому законопроект про волонтерський рух. Про це повідомляє прес-служба ВР.
Проект закону визначає правовий статус волонтера, волонтерської організації, їх права і обов'язки, принципи волонтерської діяльності, учасників цієї діяльності, види, принципи і напрями її здійснення, джерела фінансування. Як зазначили члени комітету, законопроектом передбачається також врегулювати відносини між учасниками волонтерської діяльності і визначити напрями державної політики в цій сфері.
На думку народних депутатів, ухвалення цього законопроекту встановить правові, організаційні основи розвитку волонтерського руху в Україні і забезпечить формування нормативно-правової бази для розвитку волонтерського руху, його становлення, стимулюватиме подальший процес його розвитку, а також дозволить активніше і вповні використовувати потенціал волонтерської діяльності як важливої передумови для подальшого розвитку в Україні соціально орієнтованого цивільного суспільства.
Під час підготовки документа до другого читання до комітету надійшли пропозиції, більшість з яких врахована. Зокрема, члени комітету підтримали пропозиції з чіткого визначення механізмів державної підтримки волонтерської діяльності, прав і обов'язків волонтерів і волонтерських організацій, умов припинення волонтерської діяльності і т. ін.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас