Стігліц: Можливі дефляція та друге дно рецесії у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стігліц: Можливі дефляція та друге дно рецесії у США

Казна та Політика
1195
Нобелівський лауреат з економіки Джозеф Стігліц заявив, що економіка США переживає "анемічне відновлення" й уряду необхідно почати новий етап "добре продуманих" заходів стимулювання.
Адміністрація президента Обами "пішла на велику авантюру і не схоже, що вона їм вдається", сказав він в своєму телевізійному інтерв'ю. "Відновлення настільки слабке, що не здатне генерувати нові робочі місця для нових учасників ринку праці, не дозволяючи 15 млн американців, які потребують роботи, знайти її".
"Абсолютно очевидно, що необхідний другий етап стимулювання. І бажано, аби цей пакет заходів був краще продуманий. Він має бути зосереджений на поверненні до інвестування, на освіті, інфраструктурі, технологіях. І якщо всі ці високорівневі інвестиції будуть зроблені, довгостроковий національний борг знижуватиметься і зростання в майбутньому буде сильнішим", - заявив Стігліц.
Говорячи про темпи відновлення, він зазначив, що "це анемічне відновлення і, ймовірно, таким і залишиться. На жаль, при рівні заощаджень в 5-7% сукупний попит буде слабким. І єдиним, хто це може змінити, є уряд". Також він додав, що не думає, що "дефляція і друге дно рецесії - це основний сценарій, але я припускаю можливість ризику цього сценарію".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас