Українські фондові індекси пробули четвер в боковику на негативних тенденціях із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси пробули четвер в боковику на негативних тенденціях із США

Фондовий ринок
128
Провідні фондові майданчики України в четвер продемонстрували мляву бічну динаміку з переважанням негативних тенденцій, що посилилися після виходу статистики щодо ринку праці в США. За підсумками торгівельної сесії український ринок акцій завершив день падінням фондових індикаторів: індекс "Української біржі" (УБ) втратив 0,24%, досягнувши 2120,32 пункту, індекс ПФТС знизився на 0,34%, до 847,55 пункту.
Торгівельна активність протягом торгівельної сесії трималася на середньому рівні із сплеском активності гравців у першу годину торгів і посиленням розпродажів після виходу статистики щодо ринку праці в США.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, на денному графіку індексу УБ простежується два падіння: після публікації процентної ставки Банку Англії, яка залишилася на попередньому рівні, і після публікації статистики щодо ринку праці в США, яка виявилася значно гіршою від чекань аналітиків.
Останнім часом індекс знаходився в бічній динаміці.
На УБ в четвер більшість паперів закрилися в "червоній зоні".
Висока волатильність спостерігалася в котируваннях акцій банків, які спекулятивно зросли після публікації позитивної квартальної звітності Barclays і Commerzbank AG, проте у результаті повністю розгубили денне зростання: Укрсоцбанк подешевшав на 0,1%, банк "Форум" - на 1,2%, Райффайзен Банк Аваль стримався в "зеленій зоні" - "+" 0,27%.
Енергогенеруючі компанії закрилися в "мінусі". Сильнішими від інших в секторі виявилися акції "Центренерго", що подешевшали на 0,01%, "Донбасенерго" - на 0,36%, "Дніпроенерго" - на 1,67%, "Західенерго" - на 0,79%.
Високий попит мали акції гірничо-металургійних компаній - Єнакіївського метзаводу (+0,63%), Авдіївського коксохіму (+0,57%) і "Азовсталі" (+0,2%).
Лідерами зростання стали акції концерну "Стирол" (+11,03%).
За словами В.Іванишина, акції концерну "Стирол" після незначної корекції з початку поточного тижня, відновили своє зростання із запуском об'єднаного цеху з виробництва аміаку. Крім того, додав аналітик, підтримку акціям надає зовнішня кон'юнктура (зростання попиту на світових ринках на аміак, карбамід, карбамідно-аміачну суміш), враховуючи, що "Стирол" 80% своєї продукції відправляє на експорт.
Найбільша активність інвесторів зосереджена в паперах Авдіївського коксохімічного заводу (8,7 млн грн.) і Алчевського металургійного комбінату (7,7 млн грн.).
На УБ загальний обсяг торгів склав 90,1 млн грн., у тому числі акціями - 69,2 млн грн.
На ПФТС цього дня укладено угод на суму 211,6 млн грн., у тому числі з акціями - 15,7 млн грн.
За прогнозами В.Іванишина, в п'ятницю індекси ще трохи втратять у вазі. При цьому експерт підкреслив, що вітчизняні інвестори на сьогоднішній день в основному орієнтуються на зовнішню кон'юнктуру, яка досить неоднозначна. Негативні новини надходять з Китаю, де банківський регулятор має намір удруге провести стрес-тести банківського сектора, причому в модель тестування закладається 60%-е зниження вартості нерухомості проти 30%-го зниження в попередньому тестуванні, яке проводилося на початку червня 2010 року. Як відзначив В.Іванишин, дане рішення банківського регулятора КНР виявилося несподіваним для багатьох учасників ринку, які чекали, що Китай пом'якшить політику в секторі житлової нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас