Венесуела постачає 200 тим. барелів нафти на добу до КНР для виплати боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела постачає 200 тим. барелів нафти на добу до КНР для виплати боргу

Енергетика
381
Венесуела, найбільший виробник нафти в Латинській Америці, постачає 200 тис. барелів нафти на добу до Китаю для виплати кредиту у розмірі $20 млрд, які були залучені для фінансування енергетичних та технологічних проектів, а також проектів у сфері сільського господарства.
Венесуела планує збільшити постачання до КНР до 1 млн б/д до 2012 року, заявив міністр нафти країни Рафаель Рамірес в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Постачання до Китаю для виплати боргу є половиною від загального добового експорту нафти з Венесуели до КНР.
"Ми диверсифікуємо наші експортні ринки; наша міжнародна політика рухається цим напрямом, - сказав Р.Рамірес, який також є президентом нафтової держкомпанії Petroleos de Venezuela SA (PDVSA), що входить до п'ятірки найбільших нафтовиробників світу.
Він також повідомив, що уряд доки не отримував офіційного запиту від британської BP на продаж венесуельських активів.
BP змушена продати низку активів активів для того, щоб профінансувати ліквідацію наслідків аварії у Мексиканській затоці. Аби почати формальні переговори про продаж активів у Венесуелі, BP повинна отримати на це згоду держави. BP володіє 16,66% в Petromonagas (добуває 110 тис. барелів нафти в добу, контролюється PDVSA) і міноритарних частках в проектах Petroperija і Boqueron.
Як повідомлялося, в квітні цього року Китайський банк розвитку підписав довгострокову рамкову угоду з Банком соціального розвитку Внесуели, PDVSA, міністерством фінансів і міністерством енергетики Венесуели про надання 10-річного кредиту, який буде повернений контрактами на постачання нафти до Китаю.
Тоді ж китайська нафтова держкомпанія CNPC і PDVSA підписали меморандум про спільну розробку блоку Хунін-4. Компанії створять спільне підприємство для роботи на блоці, яке за 25 років добуде 2,9 млрд барелів нафти. Витягувані запаси блоку Хунін-4 оцінюються в 8,7 млрд барелів.
Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що Китай збільшить імпорт нафти майже в 4 рази до 2030 року в порівнянні з рівнем 2006 року. Вжиток нафти в країні в третьому кварталі цього року може скласти в середньому близько 8,9 млн б/д, що на 9,5% перевищить показник за той самий період минулого року, повідомляє CNPC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас