ЗМІ: У Києві хочуть штрафувати фірми за спеку в офісах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У Києві хочуть штрафувати фірми за спеку в офісах

894
Згідно з вказівками Мінздраву, керівникам київських фірм наказано ставити кондиціонери і збільшувати обідні перерви в офісах. В разі, якщо ці розпорядження не виконуватимуться, влада загрожує штрафувати і навіть закривати фірми, пише газета "Сегодня".
Як пише видання, Мінздрав і столична СЕС розіслали керівникам підприємств листи з переліком заходів щодо захисту працівників від спеки. Так, серед іншого, їм наказано забезпечувати підлеглих холодною питною водою, щодня проводити вологе прибирання приміщень, а також встановити кондиціонери. Температура в приміщеннях, згідно з нормами, не повинна перевищувати 28 градусів, вологість - 55-75%, повітря повинне рухатися зі швидкістю 0,1-0,5 м/сек.
"Якщо ці норми не дотримуються, на керівника може бути накладений штраф", - сказала в.о. начальника відділу гігієни праці столичної СЕС Наталія Опанасенко. Штраф становить від 102 до 425 гривень.
"Якщо керівництво продовжить піддавати співробітників мукам від нестерпної спеки, головний лікар СЕС Києва має право видати розпорядження про закриття підприємства в такому разі", - сказав нам головлікар СЕС Солом’янського району Михайло Лозовий.
Як відзначає видання, офісні працівники і співробітники держустанов можуть подати скаргу в районні СЕС, якщо начальство відмовляється дотримуватися належних умови праці. Ті також проводитимуть свої рейди.
Нагадаємо, за прикладом міст південних країн (Іспанії, Італії, Греції) на деяких київських підприємствах вводять сієсту - збільшують перерви і починають працювати раніше.
Як повідомлялося, начальник Українського гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що як мінімум ще десять днів у більшості регіонів України, особливо на сході, північному сході і в центрі, протримається дуже сильна спека.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас